Poirier akarata érvényesült az Alvarez elleni visszavágón
2018. július 29. 20:00

Poirier akarata érvényesült az Alvarez elleni visszavágón

Ismét összecsapott Dustin Poirier és Eddie Alvarez, a küzdelemre a UFC on FOX 30 estéjén került sor. Ahogyan az várható volt, látványos és kemény harcot hozott a találkozó.

Első összecsapásukat a második menetben le kellett zárni egy Alvarez-től érkező szabálytalan térdelés miatt, a visszavágón azonban ennek lehetőségét is kizárta Poirier.

 

Az MMA történetének egyik legvadabb menetében Poirier és Alvarez ész nélkül feszült egymásnak egészen addig, amíg Poirier még egy fokozattal feljebb nem kapcsolt.

 

Poirier az egyik legemlékezetesebb kétmenetes küzdelmet nyerte meg TKO-val.

 

„Azt mondta végeztem” – utalt vissza Poirier első összecsapásukra. „Előbb halok meg, én így dolgozom. Minden nap átélem ezt és sosem szállok ki.”

 

A nyitómenetben mindkét harcos sikeresen talált be komoly erővel, amint sikerült megtalálniuk a megfelelő távolságot. Alvarez sorozta ellenfele testét, majd fejre irányuló jobbosokkal volt sikeres, míg Poirier tolórúgásokkal és ütésekkel kontrázott.

 

A második menetben azonban véget ért a próbálkozások ideje. Alvarez megindult és Poirier beugrott egy Guillotin fojtásra. A matracraérést követően pedig még jobb pozícióba került. Alvarez azonban ki tudott szabadulni és pozíciót cserélve ő kezdeményezett fojtást.

 

Poirier kiszabadult, de Alvarez nem engedte felállni és többször is sikeresen találta el ellenfelét. Alvarez egy szabálytalan 12-6 könyökössel próbálkozott, pont akkor, amikor az első meccsükön a térdes történt.

 

„A könyököse vállon talált, nem fájt.” – mondta Poirier. „Ezt követően [Alvarez] azt mondta ’felállítottak’, mintha emiatt nyertem volna… Ne próbálkozz 12-6 könyökössel…”

 

Marc Goddard bíró felállította a harcosokat, Poirier pedig úgy folytatta, mintha a pokolból szabadult volna. Először jött egy jobbos Alvarez fejére, majd egy térdes, majd ismét jobbosok véget nem érő sora. Alvarez a ketrec szélére menekült, de Poirier nem állt le, amíg véget nem vetettek az összecsapásnak.

 

Poirier (24-5, 1 NC) a no-contest-et leszámítva ötmeccses győzelmi sorozatban van és következőnek a jelenlegi könnyűsúlyú bajnokkal, Khabib Nurmagomedov-val szeretne összecsapni.

 

Alvarez (29-6, 1 NC), a korábbi UFC és Bellator bajnok UFC-s szerződésében foglalt utolsó meccsén esett túl az este.

forrrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu