Rövid volt, de látványos – Pettis vs. Poirier (VIDEÓ)
2017. november 12. 21:06

Rövid volt, de látványos – Pettis vs. Poirier (VIDEÓ)

Az American Top Team versenyzője, Dustin Poirier tovább folytatta a felemelkedést a UFC könnyűsúlyú harcosai között, mivel fontos győzelmet aratott Anthony Pettis felett a UFC Fight NIght 120 fő mérkőzésén. Az összecsapásra a virginiai Norfolkban került sor, Constant Convocation Center-ben.

Poirier (22-5, 14-4 UFC) a Roufusport sztárja ellen az első menet legvégén már nagyot villantott: a ketrec falához szorította ellenfelét és számos ütést mért rá. Ezzel a megalapozta a második menetben várható eseményeket. Kő keményen ostromolta Pettis-t, akinek az arcát hamar beborította a vér. A menet végén már Poirier fehér nadrágja is rózsaszín volt ellenfele vérétől. Folyamatosan ütötték egymást, egészen addig, amíg Keith Peterson, a mérkőzés bírója meg nem szakította a meccset, hogy megvizsgálják Pettis-t. Ezután váratlan fordulat jött: Pettis háromszögbe zárta ellenfelét, aki a vérnek és izzadságnak köszönhetően gyorsan szabadulni tudott a nehéz helyzetből.
 
A harmadik menetben Poirier eldöntötte a meccset. Ismét sikeresen vitte földre Pettis-t, majd gyönyörűen fogta őt háromszögbe. Nem nagyon próbált szabadulni, inkább arccal Poirier felé fordult, aki azonnal elengedte őt, amint látta, hogy baj van. Pettis valószínűleg bordatörést szenvedett a mérkőzés során. A végeredmény így: Poirier feladással győzte le Pettist.

A mérkőzés összefoglalója: