Tisztes helytállás Botosaniban
2014. október 13. 18:50

Tisztes helytállás Botosaniban

A Kétegyházi Fuji Total Fight Team 2014. október 4. és 6. között Romániába látogatott, hogy részt vegyen az RXF (Romanian Xtrém Fight )szövetség meghívása alapján  a Botosaniban megrendezésre kerülő Profi MMA Gálán

  Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

A Fuji Team-et Micura Róbert képviselte 67 kg-ban, hogy debütáljon külföldön a Profik között is. Robi már az augusztusi 15.-i Harcosok Éjszakája 8-as tornáján megszerzett 2. helyével bizonyította felkészültségét és reményekre adott okot. A kalandos 16 órás utazás után egy bevásárló központban profi szervezés mellet történt a mérlegelés és sajtófotózás, pózolás és ’’ farkasszem’’ nézés az ellenfelek között. A szervezők köztük Alexander Lungu úr a Román küzdősport élet emblematikus alakja biztosíték volt, hogy a vendéglátás is professzionális legyen.

   A pihenés után másnap este 8 órától kezdődtek a küzdelmek, 10 mérkőzés köztük egy cím mérkőzés MMA szabályrendszerben. Robi a hatodik meccset kapta a helyiek nagymenőjével Rayko Levitchivel  aki nála tapasztaltabb már Las Vegasban is meccselő versenyző volt. A meccs 3x5 percre volt kiírva, de sajnos az első menet utolsó másodperceiben befejeződött. Robi jól kezdett a meglévő magasságkülönbséget kihasználva egyenes és csapott ütésekkel, és térdesekkel próbálkozott az edzésen begyakoroltak alapján. Az első másodpercekben a Román harcos, majd utána Robi lepte meg „elgondolkoztató” fejütéssel ellenfelét. A meccs hullámzott hol Robi próbálkozott háromszögfojtással és guillotine-nal hol ellenfele puhította Robit a földön ütésekkel. Egy kiharcolt de kihasználatlan „side control”  után a Levitchi felső pozícióba került és pontos ütésekkel bombázta Robit.

Sajnos mentálisan elfáradva, a profi 5 perces menetekhez még nem igazán szokva, és a teltházas csarnok közönségének negatív nyomása alatt nem bírt ellenfele támadására reagálni így a vezetőbíró beszüntette a küzdelmet az 5. percben TKO-val.

Az amerikai vezetőbíró az addigi legjobb meccsnek ítélte meg a harcot, és a szervezők is elégedettek voltak a meccs színvonalával.

A tapasztalatokat felhasználva újult erővel edzünk tovább, és készülünk a következő megmérettetésre.

Gregor László