Tyron Woodley vs. Darren Till a UFC 228-en
2018. július 25. 14:00

Tyron Woodley vs. Darren Till a UFC 228-en

Tyron Woodle következő címvédése mégsem az eddig vártak szerint alakul, ugyanis nem Colby Colvington kapja meg az esélyt, hogy elhódítsa tőle a bajnoki övet.

Woodley szeptember 8-án, a UFC 228 fő eseményén, az eddig veretlen Darren Till ellen kell, hogy megvédje bajnoki övét. Az MMA Fighting hírét az ESPN is megerősítette. Források szerint a formális aláírás is megtörtént már.

 

Covington volt az várható ellenfél Woodley-nek, miután múlt hónapban Rafael dos Anjos legyőzésével megszerezte a váltósúly ideiglenes bajnoki övét. A UFC igen sűrű pay-per-view eseménylistája miatt a címvédésre mindenképpen szeptember 8-án kell sort keríteni, és ennek Covington orrsérülése miatt nem tudott volna eleget tenni.

 

Dana White, a UFC elnöke az ESPN-nek elárulta, hogy Covington-t azonnal megfosztják ideiglenes címétől, amint hivatalossá válik a Woodley vs. Till összecsapás. Amennyiben így történnek a dolgok, a helyzet tökéletes mása lesz Tony Ferguson „élményeinek”.

 

Woodley (18-3-1) két éve őrzi váltósúlyú bajnoki címét, melyet még 2016 júliusában szerzett meg Robbie Lawler-től. „T-Wood” azóta háromszor védte meg címét: kétszer Stephen Thomson és egyszer Demian Maia ellen. Az utóbbi küzdelemben vállsérülést szenvedett, mely sebészeti beavatkozást igényelt, így azóta nem is lépett az Oktagonba.

 

Till (17-0-1) sem tétlenkedett ez idő alatt, ugyanis legyőzte Donad Cerrone-t, valamint Thompsont is, bár utóbbi során sikertelenül mérlegelt.

 

A UFC 228-re a dallas-i American Airlines Center-ben kerül majd sor. Az este másik fő eseménye a Nicco Montano és Valentina Shevchenko közötti címmeccs lesz.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu