Új helyen a legendás bíró
2018. január 12. 11:52

Új helyen a legendás bíró
„Big” John McCarthy karrierje új irányba indul. A legendás MMA bíró a Bellator MMA-nál folytatja karrierjét, mint szakértő, jelentették be hivatalosan kedden. Szakkomentátorként először a január 20-án sorra kerülő, Los angeles-i Bellator 192-n bizonyíthat majd. 
McCarthy minden idők legismertebb MMA bírója. Karrierje az Egységes MMA Szabályrendszer beiktatása előttre nyúlik vissza – első meccsét a UFC 2-n vezette. 2001-ben fontos szerepet játszott az Egységes Szabályrendszer megalkotásában.

Mindig nehéz otthagyni valamit, amit szeretsz, de mindig is jobban szerettem magamtól távozni és nem várni arra, amíg valaki más küld el.” – nyilatkozta McCarthy. „Célom, hogy olyan keményen dolgozzak, amennyire csak tudok annak érdekében, hogy egyszer eljussak a nézői elvárások szintjére.”
 
„Nem tudok elképzelni senkit, akivel szívesebben dolgoznék együtt, mint Scott Coker-rel [A Bellator elnöke]. Scott mindig egy olyan ember volt számomra, akire felnézhetek őszintesége, lojalitása és a küzdősportok iránti szeretete miatt. Mindenkinek meg szeretném köszönni a Bellator-nál és a Viaco-nál egyaránt a bizalmat, amit kaptam, hogy egy olyan magas szinten kommentálhassak, mint a Bellator MMA.”
 
McCarthy 2007-ben egy rövid időre már felhagyott a bíráskodással a The Fight Network-kel és az Affliction-nal közösen folytatott közvetítések miatt. Később azonban visszatért és ismét ő lett a legjobban tisztelt bíró a sportágban.
 
Múlt hónapban a Bellator bejelentette, hogy elválnak útjaik a rég óta szakkommentátorként dolgozó Jimmy Smith-szel. McCarthy Chael Sonnen-nel közösen látja majd el a szakértés feladatait.
 
„Big John csatlakozásával összeállt az elsőrangú kommentátori gárda január 20-ra.” – mondta Coker. „John és Chael személyében két olyan embert kapnak, akik több időt töltöttek a ringben, mint fejhallgatóval a fülükön, ezzel még jobb élményt nyújtva a szurkolóknak.”
 
McCarthy nyugdíjas Los angelesi rendőr, illetve számos fontos meccsen volt ő a harmadik ember a ringben. A COMMAND, bírók képzését végző szervezetnek is tagja, mely szervezet az Association of Boxing Commissions and Combative Sports nevéhez fűződik.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu