Vitor Belfort visszavonul
2018. január 12. 11:57

Vitor Belfort visszavonul

Majdnem 21 évvel az első Oktagonba lépését követően, Vitor Belfort utolsó UFC-s összecsapására készül, mely a UFC St. Luis egyik fő meccse lesz.

„The Phenom” először a júniusi UFC 212 után akarta szögre akasztani UFC-s kesztyűjét, de egy nappal a Nate Marquardt elleni összecsapás előtt kiderült, hogy a megállapodás alapján még egy meccsen küzdenie kell. Rio-i győzelmét követően kifejtette, miért szeretne visszavonulni.
 
„Hétfőn nyitom meg az első edzőterem franchise-aimat.” – nyilatkozta Belfort egy brazil újságírónak csütörtökön. „Befektetek a bizniszembe. Úgy gondolom, eljött az idő, hogy pihentessem a testem, így most a Belfort Fitness and Lifestyle franchise-omra fókuszálok, ami az Egyesült államok mellett Brazíliában is megtalálható lesz.”
 
Nyugdíjazottnak maradni mindig nehéz, pláne egy olyan sportban, mint az MMA. Belfort már az összeget is kigondolta, amit egy esetleges – UFC-s vagy más MMA-s - visszatérésért elkérne.
 
„10 millió, vagy több kéne, hogy elkezdjük a tárgyalásokat.” – folytatta. „Akárhogyan történnek a dolgok, én edzeni fogok és formában tartom magam. Sok harcos barátom van, úgyhogy mindig készen fogok állni, mert imádom ezt csinálni. Ez az életformám, de a visszatérő meccsemnek nagyon, nagyon, nagyon érdekesnek kell lennie, ugyanis elégedett vagyok a döntésemmel.”
 
Belfort számos történelmi eseménynek részese volt a UFC-s évei alatt. Több súlycsoportban is vívott címmeccset, megnyert egy nehézsúlyú sorozatot, valamint a 205 fontos bajnoki övet is viselte egy ideig, de nem bánja, hogy St. Luis-ban véget ér a karrierje.
 
„Csodálatos” – mondta. „Számomra nincs kis és nagy összecsapás. Amikor bezárul a ketrec ajtaja, akkor minden egyforma méretű, és számomra élvezet ott lenni. Nem szeretek búcsúzkodni vagy elköszönő bulit csapni. Ez nem foci. Ez nem búcsúmeccs lesz sütögetéssel és zenével.”
 
„Barátom, ez egy küzdelem, nem pihenhetsz és élvezkedhetsz, vagy búcsúzkodhatsz. Ez egy nagyon komoly sport, így öröm számomra, hogy itt lehetek. Jó meccsek lesznek az estén, tele bajnokokkal, szörnyekkel, a sport legújabb generációjával. Boldog vagyok azzal, amit elértem, amit tettem, valamint, hogy képes vagyok így abbahagyni. Különlegesnek érzem magam.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu