Werdum győzött a harcban, de kerülhet még bajba
2017. november 21. 15:38

Werdum győzött a harcban, de kerülhet még bajba

Nem ez volt a legszebb győzelem karrierje során, de a korábbi nehézsúlyú bajnok, Fabrico Werdum kezét emelték fel az utolsó menet után a UFC Fight Night 121 fő mérkőzésén szoros pontozás eredményeként.

A 40 éves Werdum (23-7-1 MMA, 11-4 UFC) nem igazán tudta kihasználni földharcbéli fölényét, inkább a Muay Thai-os ismereteit kamatoztatta. 25 percig diktálta az iramot és a tempót, melynek során minden menetben őt látták jobbnak a bírók.

Werdum sokat rúgott alacsonyan, lendületesen és erősen, kívülre és belülre, de így sem tudta megállítani Tybura-t. A 32 éves Pole öt meneten keresztül bírta a brazil legkeményebb technikáinak véget nem érő sorát, sőt az utolsó 10 percben majdnem a győzelmet is sikerült kiharcolnia.

Minden harc a UFC-ben, nem csak a nehézsúlyban, nagyon nehéz.” - mondta Werdum a meccs után. „Csak egy ütés, egy rúgás és ennyi. Tybura egy kemény srác. De én nyertem, én tettem meg a következő lépést az öv felé.

Az elmúlt hat hét igazán eseménydús volt Werdum számára. A korábbi nehézsúlyú UFC bajnok 1-2 győzelem-vereség aránnyal rendelkezett az utolsó 3 mérkőzésén, amikor a brutális ütőerőjű Derrick Lewis lett volna a következő ellenfele. Lewis azonban megsérült, így Werdum Walt Harris-szel csapott össze helyette, akit mindösszesen 65 másodperc alatt sikerült feladásra kényszerítenie. Három nappal később, tervezett ellenfele, Mark Hunt betegség következtében lekerült a a UFC eseményének indulói listájáról.

Csütörtökön csúnya harcba keveredett Colby Covingtonnal, aki az esemény miatt bírósághoz fordult, így Werdumnak a bíróságra is el kell majd látogatnia december 13-án.
 
Forrás: sherdog.com