Az első állomás idén: Párizs
2016. január 22. 18:14

Az első állomás idén: Párizs

A világ élmezőnye számára a hétvégén a Karate1 Premier League sorozat franciaországi állomásával veszi kezdetét az idei versenyszezon. A 2016-os év a karate számára mérföldkő lehet, hiszen augusztusban eldőlhet a sportág 2020-as olimpiai részvétele - emellett felnőtt világ- és Európa-bajnokságot, korosztályos Eb-t rendeznek, és idén minden eddiginél több fordulója lesz a Premier League szériának.

Profight: Edzőfelszerelések széles választéka!

A január 22-24-én sorra kerülő Párizs Openre 75 ország több mint ezer versenyzője nevezett, köztük 11 magyar sportoló. Jóllehet a világ egyik legnagyobb és legrangosabb tornájáról van szó, az elmúlt évek fényében és a tavalyi eredmények tükrében válogatottjaink érmek reményében utaznak a francia fővárosba.

 Hárspataki Gábor akcióban - Fotó: Nagy Ákos/Kodomo Bt

 Hárspataki Gábor akcióban - Fotó: Nagy Ákos/Kodomo Bt
Bizakodó Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott edzője is:

"Ez lesz az idei első nagy nemzetközi megmérettetés. Tavaly és tavalyelőtt is sikerült megnyerni a sorozatot, azaz megszerezni az év végén a Grand Winner címet egy-egy magyar  sportolónak, így bizakodóan tekintünk a verseny elé. Ráadásul 2014-ben Szegedi Döme, 2015-ben pedig TadissiMartial egyformán azzal kezdte az évet, hogy dobogóra állhatott a Párizs Openen. Rajtuk kívül meg kell említeni Hárspataki Gábort is, aki a legutóbbi két Premier League versenyéről egyaránt éremmel tért haza. Reméljük, hogy most is örülhetünk majd magyar sikernek."

Turák Péter