Magyar pontszerzők a Premier Ligában.
2016. január 26. 21:22

Magyar pontszerzők a Premier Ligában.

Jól szerepeltek a magyarok a Karate1 Premier League sorozat első állomásán, ahol Tamás Ferdinánd és Molnár Réka ötödik lett. A párizsi mezőny minőségét és mennyiségét – 75 ország több mint 1000 karatésa indult – tekintve világbajnoki szintű volt. A versenyt megtekintették a Nemzetközi Olimpiai Bizottság megfigyelői is. A NOB augusztusban dönt arról, hogy a karate – a tokiói szervezők javaslatának megfelelően – ott lehet-e a 2020-as ötkarikás játékokon. 

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

Ötödikként zárt a fiatal Tamás Ferdinánd a férfiak 67 kg-os küzdelmi kategóriájában. Az MTK karatésa három sikerrel megvívott kör után került a vigaszágra, ahol kiharcolta a bronzmeccs jogát. Ott a tavalyi Európa Játékok-győztes török Uygur még túl nagy falatnak bizonyult, de a mindössze 18 éves magyar így is felnőtt pályafutása legjobb eredményét érte el.

Molnár Réka                                                                                             Molnár Réka

Molnár Réka az 50 kg-os nők küzdelmei során egészen a finálé kapujáig menetelt. Az UTE versenyzője azután az elődöntőben fennakadt olasz ellenfelén, majd a harmadik helyet sem sikerült megszereznie, ezzel az ötödik helyen végzett. 

Az itthon tavaly az év legjobb férfi karatésának választott Hárspataki Gábor a 75 kilósok 127(!) fősgigamezőnyében négy győzelemmel bejutott a nyolc közé, és végül hetedikként zárt.

TadissiMartial is nagyszerűen küzdött, jóllehet helyezetlenül zárt. Az UTE sportolója is négy diadal után bukott el. Az elődöntőbe jutásért 2-0-ra vezetett japán riválisával szemben, amikor –egy túl szigorú bírói ítélet nyomán– leléptették. A beszámolók szerint a versenyen kétszer volt nagy füttykoncert a csarnokban: egy francia leléptetésekor, illetve ennél az esetnél…Turák Péter