Szenzáció! Hárspataki aranyérmes Németországban
2015. szeptember 30. 21:06

Szenzáció! Hárspataki aranyérmes Németországban

Hatalmas sikert ért el Hárspataki Gábor, aki a 75 kg-os súlycsoportban aranyérmet nyert a Karate1 Premier League sorozat németországi állomásán. A Coburgban rendezett German Open szombati versenynapján a mindössze 19 éves magyar versenyző hat győzelem után állhatott fel a dobogó tetejére.

Profight: Karate felszerelések széles választéka!

A négy éve életre hívott Karate1 Premier League sorozatban - amely a világ- és Európa-bajnokságok után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza - a magyarok közül Hárspataki a második, akinek sikerült a diadal. Korábban egyedül csak Szegedi Döme tudott nyerni 2014-ben Párizsban. 

A coburgi tornán 55 ország 720 versenyzője indult, Hárspataki Gábor kategóriájába pedig nem kevesebb, mint 85-en neveztek. Az idei U21-es Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett magyar karatés - sorrendben svájci, német, marokkói, francia és bosnyák riválisok elleni - öt győzelemmel harcolta ki a finálé jogát. A döntőben a francia Seguy volt az ellenfél, akit az MTK sportolója 3-0-ra múlt felül.

 Hárspataki akcióban!                                                                                 Hárspataki akcióban!

Hárspataki a rangos felnőtt mezőnyben elért sikerrel ismét jelezte, hogy éremesélyekkel utazik a novemberi, Indonéziában sorra kerülő korosztályos világbajnokságra.

Formagyakorlatban is közel álltunk az éremhez a németországi versenyen: az Ocsovai Gergő, Vágvölgyi Balázs, Fórika Tamás összeállítású magyar férfi kata csapat az ötödik helyen végzett.

Karate1 Premier League German Open, Hárspataki Gábor eredményei: 

A 32 közé jutásért: Hárspataki-Gelsomino (svájci) 2-0
A 16 közé jutásért: Hárspataki-Behrendt (német) 1-0
Nyolcaddöntő: Hárspataki-Messaoudi (marokkói) 6-3
Negyeddöntő: Hárspataki-Caffaro (francia) 4-0
Elődöntő: Hárspataki-Saric (bosnyák) 7-1
Döntő: Hárspataki-Seguy (francia) 3-0

 Turák Péter