A könnyűsúly bajnoki címe a tét!
2017. december 15. 12:58

A könnyűsúly bajnoki címe a tét!
A könnyűsúlyban bajnokot avatnak február 16-án, a GLORY 50 SuperFight Series fő mérkőzésének keretein belül.
 
A GLORY már a hónap elején elárulta, hogy Murthel „The Predator” Groenhart (67-22-3, 38 KO) és Harut Grigorian (46-11, 32 KO) váltósúlyú összecsapása lesz majd a GLORY 50 Chicago legfontosabb meccse. Mostanra pedig már a GLORY 50 SuperFight Series fő meccsének résztvevőire és fény derült.
 
A könnyűsúlyú bajnok „Killer Kid” Sitthichai Sitsongpeenong (118-30-5, 32 KO) visszatér a GLORY szorítójába, hogy megvédje címét a kihívó, Christian „Bad News” Baya (60-5-1) ellen.
 
Ez a könyűsúlyú összecsapás a legtöbb, amit a sport szerelmesei kívánni tudnak. Sitthichai 2015-ös debütálása óta 5-1 és győzelmi mutatóval bír, melyben benne van két bajnoki cím és két címvédés. Még csak 26 éves a fiú, de már most őt tartják a világ legjobb pound-for-pound harcosának.
 
A szintén 26 éves Baya új fenyegetést jelent a regnáló bajnokra. „Bad News” GLORY-s debütáló mérkőzésén egy óriási KO-val tette le névjegyét a könnyűsúlyban. A későbbiekben legyőzte Anatloy Moiseev-et, valamint Massaro Glundert, illetve utolsó áldozata a GLORY 49 Rotterdam-on Samo Petje volt. Ezzel hibátlan, 4-0-s mutatóval rendelkezik a sorozatban.
 
Az illinois-i születésű Richard „Maximus” Abraham és Daniel „La Maquina” Morales is igyekeznek majd a legtöbbet nyújtani az estén, ugyanis ők is a ringbe lépnek majd a GLORY 50-n, valamint a GLORY 50 SuperFight Series-en.
 
forrás: glorykickboxing.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu