Anissa Meksen az új GLORY női Világbajnok!
2017. december 06. 11:16

Anissa Meksen az új GLORY női Világbajnok!

A francia kiválóság egyhangú pontozással aratott győzelmet a címvédő Tiffany van Soest ellen a GLORY 48 NEW YORK Superfight Series fő eseményének keretein belül.

Bár a döntés egyhangú volt, a mérkőzést korántsem nevezhetjük egyoldalúnak. Ez volt a GLORY történetének eddigi legszorosabb pontozása világbajnoki címmeccsen, a pontok bármelyik irányba elhúzhattak volna.

Mindkét harcos kiemelkedő alakja a női kickboksznak. Ennek értelében mindketten nyugodtan készülhettek, hogy őt avassák a szuperpehelysúlyú bajnoknak: Van Soest tavaly megnyerte a Grand Prix-t, amivel megszerezte az övet, Meksen pedig közel száz nyert mérkőzéssel és alig kevesebb övvel rendelkezett, mint ellenfele.

Az öt meneten keresztül folyamatosan hihetetlen pontosságú ütésekkel próbáltak egymás fölé kerekedni. Van Soest és Meksen a divíziójuk legtechnikásabb küzdői és egyfolytában tiszta pontozási lehetőségeket hoztak létre.

Az első két menet inkább a kísérletezésről szólt, felmérték egymást, a másik védekezésén keresték a gyengepontokat. A harmadik menetben indult be igazán a küzdelem, amikor Van Soest feltekerte a meccs iramát így Meksennek a sarkba szorulva kellett bizonyítania – ez egészen jól ment neki.

Úgy látszott, hogy a meccs irama Van Soest kedvére van, Meksen egyre pontosabban dolgozott, legfőképpen lábbal. Egész végig közel voltak egymáshoz, nem egy olyan meccs volt, amikor bárki szívesen beült volna a bírók helyére.

Öt menet után azonban megszületett az ítélet: mindhárom pontozó Meksen-t látta jobbnak, sőt ketten az öt menetből négyet neki adtak.

A végeredmény tehát:
 
Anissa Meksen egyhangú pontozással legyőzte Tiffany van Soest-et (49-46, 49-46, 48-47)

forrás: glorykickboxing.com

Küzdősportban támogatók a profight.hu