Harcművészeti demonstrációs nap Kondoroson!
2019. szeptember 18. 19:10

Harcművészeti demonstrációs nap Kondoroson!
A Békés Megyei Harcművész Szövetség esemény naptárában előkelő helyet foglalt el a harcművész Demonstrációs Nap, amelyen különböző harcművész irányzatok edzésein lehet részt venni. A rendezvény nem csak megismerteti a harcművészetek sokszínű világát, de erősíti az irányzatok és klubok, s tagjaik közötti barátságot.

Az utóbbi hat évben a Kondorosi Kick-box Klub és Kondoros városa adott otthont a Demonstrációs Napnak. Az idei napot úgy szervezte Litauszki László Mester és csapata, hogy egybe essen a nagy megyei rendezvénnyel, az M44 autópálya közeli megnyitásának alkalmából rendezett futó, kerékpár fesztivál eseményével.


IMG_20190914_095507


A következő megyei klubok jöttek el:Kondorosi Kick-box Klub, magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do klub, Bcs. Lakótelepi SE Seibukan, Contact KTHSE Orosháza, Okányi Kick-box Klub, Dragon Taekwon-do Kétegyháza, Fuji MMA TEAM, Bcs. Lakótelepi SE Aikido, Békés Megyei Közelharc Egyesület, vagyis  9 klub jött el. A megnyitó keretében Kozsuch Kornél alpolgármester köszöntötte a 75 résztvevőt és a számos érdeklőt. Fontos megemlíteni, hogy Kondoros Önkormányzata rendszeresen támogatja a harcművészet ügyét, a klubot. Nincs olyan harcművész esemény, hogy Ribrárszki Péter polgármester, vagy Kozsuch Kornél alpolgármester - vagy mindketten-ne lenne jelen, ne segítene,ami példa értékű és a helyi klub elismertségét is jellemzi.


IMG_20190914_100339


Az ünnepélyes megnyitó során Shihan Gregor László VIII. DAN, a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke adott át díszes serleget egykori, a Békés Megyei Harcművész Szövetséget 35 évvel ezelőtt megalapító társainak, Shihan Horváth László VI. DAN és Tamás József V. DAN mestereknek. (A negyedik alapító, Shihan Lovász György VI. DAN egy héttel korábban, Szarvason kapta meg az elismerést.) Puravecz Péter pedig megköszönte Litauszki Lászlónak a segítséget a formagyakorlat felkészítésében. Nagyon szép és emlékezetes része volt Napnak!


IMG_20190914_114531


A megnyitó után a résztvevők 1 kilométert futottak le, majd a lazítás következett. Az első edzést Puravecz Péter III. DAN tartotta, aki a kick-box forma gyakorlat gyakran akrobatikus elemeivel  ismertette meg a harcosokat. Nagy sikert aratott az edzés, a kisebbek még később is kerekeket vetettek. Rövid pihenő után Tamás József Mester ITF Taekwon-do edzése következett, amelyben három családtagja segített, valamennyien fekete öves mesterek. Így van, amikor valaki "megfertőzi" a családot a harcművészet szépségeivel. A taekwon-do-ra jellemző pörgős edzés után Petrovszki Péter 1.kyu aikido edzésén mélyülhettek el a résztvevők. Itt a késes önvédelmet is  gyakorolhatták. A negyedik etapban Lévai Péter V. fokozatú kungfu mester a rá jellemző közvetlenséggel és szemléletességgel tanította a mezőnyt. Péter is évről évre visszatérő oktatója a Demonstrációs Napnak, s klubjának tagjai is örömmel jönnek. A nap utolsó edzését Nagy László taekwon-do mester tartotta, de most MMA-t oktatott. Nem csoda, hiszen Ő vezeti a Fuji Fight MMA gárdáját. Alaposan megtekergették a földharc során a résztvevők egymást, de a különböző ütések is gyakorolva lettek.


IMG_20190914_120542


A harcművész Demonstrációs Nap emléklapok átadásával zárult. Litauszki László Mester és csapata ismét kiváló házigazdának bizonyult. Nem kell nagy jósnak lenni, hogy valószínűleg jövőre is találkozónak a harcművész barátok Kondoroson!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu