Könyvajánló: ChiGyaloglás
2013. október 10. 20:54

Könyvajánló: ChiGyaloglás
A ChiGyaloglás energiát adó és járható módszer a jó erőnlét és egészség megszerzéséhez a sok más sportra jellemző feszültség, stressz és sérülésveszély nélkül. Ez egy teljes fitneszprogram, amellyel az erőnlét tetszőleges szintjét elérhetjük.
A gyaloglás a világ legkönnyebben hozzáférhető testmozgás-fajtája. Gyorsan formába hozza az embert, és drámai módon javítja a közvetlen és a hosszú távú egészséget, mégis méltatlanul kevés figyelmet fordítunk rá.
Danny és Katherine Dreyer első könyvükben (címe: ChiFutás) forradalmi módszert dolgoztak ki az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz. Meg akarták osztani a futókkal a fájdalom és sérülés nélküli futás lehetőségét. Ebben a könyvükben visszatérnek első szerelmükhöz, a gyalogláshoz, sőt sokak kedvencéről a túrázásról is szó esik egy teljes fejezet erejéig.

ChíGyaloglás
A könyv borítója

Azoknak, akik egy fitneszprogram elkezdését fontolgatják, gyaloglással nem csak könnyű indítani, fájdalommentesen és örömtelien, hanem emellett óriási és hosszú távú lehetőségeket is tartogat. A gyaloglás sok ember életének természetes része. Sok európai országban bevett szokás a vacsora utáni séta. De akár szükségből gyalogol az ember, akár mert élvezi, vagy mert az egészségén akar javítani, a ChiGyaloglás bármely gyalogló tervbe beilleszthető.
Ebben a könyvben az olvasó a legforradalmibb megközelítéssel találkozhat a gyaloglócipő feltalálása óta. Megismerheti a chi és a gyaloglás kapcsolatát, és azt, hogyan férhet hozzá ehhez a mindig rendelkezésére álló energiaforráshoz a gyaloglás révén.

 

Lunarimpex