Sayoc Kali: Villannak a kések Budapesten
2013. május 22. 21:47

Sayoc Kali: Villannak a kések Budapesten
A késes támadások elhárítására nincs hatékonyabb rendszer a Sayoc Kalinál - vallja Tóbiás Mátyás oktató. Május 26-án, vasárnap egy igazi nagyágyú érkezik Budapestre: a Sayoc Kali európai igazgatója, Guro Krishna Godhania először tart szemináriumot hazánkban.
Profight: Gumi fegyverek kiváló áron!

- Az utóbbi két évben Magyarországon nagyon megszaporodtak a késes támadások, szükség van egy olyan önvédelmi rendszerre, ami ezek védésére, elhárítására specializálódott
- kezdte Tóbiás Mátyás, Sayoc Kali-oktató. - Tökéletesen kidolgozott a rendszer, amikor megismertem, sokkolt az a hatékonyság, gondolkodásmód, amivel szembesültem. A Sayoc villámgyors reakciókat, döntéseket követel, gyakorlói között sok üzletembert találunk, akik a hétköznapok során rendszeresen szembesülnek extrém stresszhelyzetekkel, náluk követelmény a gyors reagálás, döntéshozás. Ez egy reális élethelyzetekre, taktikára épülő önvédelmi rendszer.

Tóbiás Mátyás nem a levegőbe beszél, van összehasonlítási alapja, 25 éves tapasztalattal rendelkezik a küzdősportok, önvédelmi stílusok területén: aikidóval, ökölvívással, thai-boksszal, dzsiu-dzsicuval foglalkozott, 2004 óta Krav-Maga-oktató. A késes önvédelmi rendszerrel az Inosanto Kali révén ismerkedett meg, már oktatóként ragadta magával a Sayoc Kali.

- A Sayoc harmonikus, gyors mozdulatai tökéletesen alkalmasak egy nehéz nap után a feszültség levezetésére - mondta a Sayoc Kali-oktató. - A gyakorlások fejlesztik a stresszes helyzetek alatti döntéshozatalt, a mozgáskoordinációt, a mozgáskultúrát. A kezdetektől tanítjuk a pusztakezes- és eszközös védekezés formáit, különös tekintettel a hétköznapi tárgyak alkalmazására, késes támadás esetén egy újság, kulcscsomó, öv, esernyő vagy egy táska jó szolgálatot tehet. Van, aki az önvédelem miatt jár Sayoc-edzésre, mások a szúró-vágó fegyverek forgatása iránt érdeklődnek, de olyanok is jönnek, akik már átéltek támadást, illetve erre szeretnének felkészülni, de többen csak a mozgás öröméért vesznek részt a gyakorlásokon. A Sayoc Kali a csúcskategória, olyan, mint az autók között a Rolls-Royce vagy az órák között a Rolex.

 

Sayoc Kali
Sayoc Kali

A Sayoc hatékonysága miatt világszerte rendkívül népszerű, az USA-ban a Sayoc Tactical Group részt vesz a Navy SEAL-ek, rendvédelmi tisztek, taktikai és védelmi oktatók, szövetségi légi marsallok, felsőszintű katonai vezetők és a különleges haderők elitjének képzésében. Hazánkban is több speciális katonai- és rendvédelmi szolgálat tisztjével dolgozik együtt a Sayoc Kali Magyarország.

 

Hollywood is felfedezte a Sayoc Kalit, a két Oscar-díjas, Tommy Lee Jones és Benicio Del Toro főszereplésével készült Veszett vad című filmben kitűnő késes jelenetek láthatók, de a televízióban, az NCIS Los Angeles amerikai sorozatban is fel-feltűnik ez a látványos késtechnika.

Sayoc Kali
Sayoc Kali

Az első Sayoc Kali magyarországi szemináriumon május 26-án, Budapesten a Kresz Géza utca 26. (a Westendnél) alatti edzőteremben vehetnek részt az érdeklődők.

 

Jelentkezni lehet: Tóbiás B. Mátyás
Tel: 06-20-513-4488
web: sayoc.hu

 

Minden képi anyag a Sayoc Global, LLC tulajdona; felhasználva a Sayoc Kali Magyarország engedélyével!