Moraes tudja a megoldást a zsúfolt súlycsoportok problémájára
2020. április 27. 17:36

Moraes tudja a megoldást a zsúfolt súlycsoportok problémájára

Marlon Moraes tudja, hogy a UFC harmatsúlya tele van jobbnál jobb harcosokkal, de ez nem jelenti azt, hogy ne ő lenne a legjobb.

„Sterling ott van; Sandhagen is ott van” – nyilatkozta Moraes az MMA Junkienak. „Aldo is a súlycsoportban van. Frankie is a 135-be jön. Látom az összes kemény srácot a súlycsoportban. Pedro Munhoz is egy kemény fiú. Egy csomó jó srác van ott. Látok nyolc kemény meccset 135 fontban. Csak mozgásban kell tartani a dolgokat. Többször kell feltenni a bajnoki címet.”

 

Moraes múlt júniusban kapta meg a lehetőséget, hogy elnyerje a bajnoki övet Henry Cejudotól, de azon az estén ő húzta a rövidebbet, ugyanis a harmadik menetben TKO-val vereséget szenvedett. Decemberben tért vissza, méghozzá egy erősen vitatott pontozásos győzelemmel Jose Aldo ellen. Annyira vitatott volt az a döntés, hogy Dana White a szerinte győzelmet érdemlő Aldo számára ígérte be a címmeccset május 9-re.

 

A koronavírus miatti utazási megkötések azonban kihúzták a kártyáról Aldot, így a korábbi bajnok, Dominick Cruz ölébe hullott a címmeccs annak ellenére, hogy több mint három éve nem küzdött.

 

Moraes elárulta, hogy nincs problémája a döntéssel.

 

„Hogy őszinte legyek, ez kevésbé zavar, mintha Aldot látnám a címmeccsen, mert Dominick Cruznak legalább van történelme a divízióban” – folytatta Moraes. „Dominick Cruz megnyerte az övet és meggyűltek a problémái a sérüléseivel. Én is nagy rajongója vagyok Dominick Cruznak. Látom a szenvedélyét a sport iránt és hogy egyszerűen nem tud lendületben maradni. Nem tud egészséges maradni. Folyamatosan megsérül, és ha ilyet hallasz akkor egyszerűen nem tudsz haragudni, tudod? Egyáltalán nem haragszom ember.”

 

„A srác megérdemli, hogy küzdhessen. A valaha volt egyik legjobb, aki az Oktagonba lépett 135 fontban. Hallottam, hogy Petr Yan nem kapott vízumot a küzdelemre. Ő is egy lehetőség volt, szóval miért ne? Miért ne adjuk Dominick Cruznak? Olyan nagy név. Szerintem jó a divíziónak, hogy visszatér és remélhetőleg egészséges tud maradni, de ha nem tud, ember, akkor kapjon még egy lehetőséget. Nézzük meg, mire képes.”

 

Mindeközben Moraes, aki több ranglistán is a második helyen áll, beleegyezett egy küzdelembe a feltörekvő tehetség, Yan ellen, aki jelenleg a negyedik helyen van rangsorolva. Ketejük meccsét eredetileg június 13-ra, Kazahsztánba tervezték, de biztosan új helyszínt kap majd az esemény.

 

A helyszíntől függetlenül Moraes úgy tervezi, hogy június 13-án meccse van.

 

„Nem érdekel” – mondta Moraes. „Megküzdök vele. Erre a meccsre jelentkeztem, bárhol tartsák is, én odarepülök.”

 

Papíron jónak mutatkozik a meccs, mivel mindkét fél dinamikus támadóként van számon tartva. Moraes a tapasztaltabb nagy meccsek terén, de elmondása szerint nem nézi le Yant.

 

„Szerintem ő egy nagyszerű harcos” – nyilatkozta Moraes. „Szerintem a UFC egyik legjobbja jelenleg. Technikailag, szerintem mindene rendben van. Mindenhol tud küzdeni, jó ellenfél számomra. Ez egy olyan meccs, ami visszarepít engem a csúcsra.”

 

„Volt egy meccsem. Küzdöttem az övért, veszettem, és véleményem szerint, neki kéne legközelebb címmeccset vívnia. Nem kapta meg a lehetőséget és kellett neki egy meccs és pedig jelentkeztem. Küzdjünk meg a sráccal. Tudod, kihívásokat kell magad elé állítanod és megküzdened a legjobbal, én pedig pont ezt céloztam meg. Szerintem ő az egyik legjobb. Semmi sem jobb próbának, mint egy ilyen kaliberű srác.”

 

Egy esetleges győzelem mindenképpen sokat nyomhat a latba Moraesnek, ha egy újabb címmeccsről lesz szó. A többi nagyágyú talán nem ért ezzel egyet, de Moraes elmondta, hogy nem aggódik a többiek helyzete miatt. A legjobbakkal akar megmérkőzni, hogy bizonyítsa, mennyit ér.

 

„Kemény sráccal küzdök majd, egy jó ellenféllel, de tudom, hogy ilyen kemény és jó vagyok. Csapjunk össze. Megérdemli és én is megérdemlem. Lássuk, ki nyer.”

forrás: mmajunkie.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu