Nurmagomedov McGregor sorsára juttatná Poiriert
2019. július 15. 16:10

Nurmagomedov McGregor sorsára juttatná Poiriert

Bár Khabib Nurmagomedovnak nincs személyes problémája Dustin Poirierrel, ez nem akadályozza majd meg abban, hogy Conor McGregor sorsára juttassa az ideiglenes könnyűsúlyú bajnokot.

Nemrég a veretlen orosz másodjára is szembenézett szeptemberi összecsapásuk előtt. A címegyesítő mérkőzés a UFC 242 fő eseménye lesz, ahol Nurmagomedov második könnyűsúlyú címvédésére készül, Poirier pedig a címegyesítésre ideiglenes övének áprilisi megszerzését követően.

 

Bár Nurmagomedov McGregor elleni, októberi összecsapásában erőteljesen jelen voltak a személyes sérelmek, az orosz harcost elmondása szerint ez nem állítja majd meg abban, hogy a meccs végeredménye a fent említett összecsapáshoz hasonló legyen.

 

„Mindannyian emlékeztek, hogy mit csináltam legutóbb? Semmi nem változik.” – nyilatkozta Nurmagomedov a Poirier elleni meccset illetően. „Abu Dhabiban is ezt fogom csinálni, megvédem a címem, de nem ugrálok [ki az Oktagonból].”

 

Nurmagomedov ezzel több, mint valószínű, hogy az előző meccsét követő csetepatéra utalt.

 

Annak ellenére, hogy most nem lesz olyan érzelmi töltet a küzdelemben, azt megígérte, hogy nem fogja félvállról venni a Poirier elleni ütközetet.

 

„Dustin kemény srác. Már több mint 20 alkalommal küzdött a UFC-ben. Sok tapasztalatot gyűjtött.” – jelentette ki Nurmagomedov. „Őszintén bevallom, hogy azt hittel, Max [Holloway] legyőzi majd a legutóbbi meccsén. Az akkor meglepetés volt számomra. Jól bokszol, jó a lábmunkája, de a legutóbbi hat meccsén csak támadógépek ellen küzdött. Sosem harcolt még hozzám hasonló stílusú, végig birkózó ellenféllel.”

 

„Szerintem kemény este lesz számára. Ez az én véleményem, mert készen kell állnia. Egész este birkózni fogok, elfárasztom és lekopogtatom. Ez a tervem.”

 

Poirier azonban megcáfolta, hogy elfáradna, de Nurmagomedov már bebizonyította, hogy nem a levegőbe beszél és tényleg képes a földre vinni ellenfelét, ahol beindítja pokoli támadását, melyet szinte lehetetlen kibírni.

 

„Egyszerűen szét akarok tépni embereket. Ezt akarom csinálni.” – mondta Nurmagomedov. „Nem számít, hogy az Dustin, Tony [Fergusong], vagy más ellenél, teljesen mindegy. Amikor belépek a ketrecbe, szétmarcangolom az ellenfelemet. 27-0. Az emberek meg az ő hatmeccses győzelmi szériájáról beszélnek. Mi van a 27 meccsessel? 11 év veretlenül.”

 

„Nem akarom alábecsülni a srácot, tudom, hogy kemény kihívás, de nincs az én szintemen.”

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu