Idén Battonya adott otthont a Taekwon-do bálnak
2014. június 30. 12:51

 Idén Battonya adott otthont a Taekwon-do bálnak
Mindig boldogság, ha egy kis közösség hosszú évek óta összetart, és a gyakran nehéz körülmények között is megőrzi működőképességét. Ez az összetartás és hangulat jellemzi a battonyai Barátság SE ITF Taekwon-do szakosztályát, akik nemrégiben tartották meg hagyományos sportbáljukat.

Profight: Taekwon-do ruhák széles választéka!

Mint mindig, a bál jótékony célokat is szolgált, hiszen az ebből befolyó bevétel a taekwon-dosok versenyeztetését szolgálja. Szép számmal jöttek el a vendégek, köztük magas fokozatú mesterek. Itt volt Máté Zoltán VI.DAN, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke, Gregor László VI.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, akik köszöntötték a bál résztvevőit, s jelen volt más megyei és baráti ITF taekwon-do Klub képviselője: Zsarkó Dániel Péter IV. Dan, Rusz István IV. Dan, Balázs Eszter I. Dan, Tamás József IV.Dan, Gera József II. Dan, Gombos Attila V. Dan, Máté Tibor II. Dan.

Idén Battonya adott otthont a Taekwon-do bálnak
A Rádainé Rácz Róza vezette klub igazán szép programról gondoskodott. Többször is tapsolhattak a nézők a népes létszámú taekwon-do bemutatón, amelyen formagyakorlat, küzdelem, önvédelem, töréstechnika aratott sikert. Óriási tapsot kaptak az örökifjú battonyai veterán hölgyek,a Harangvirág Nyugdíjas Klub, akik bottal érkeztek, de kiderült, a bot csak a táncos koreográfia része. Bemutatójuk így az asszonytorna elemeivel értek véget-vidám hangulatban. A Suferini Szerb Néptánccsoport rendkívül látványos néptáncbemutatója egyben jelezte, hogy Battonyán békességben élnek a magyar, szerb, román nemzetiség tagjai, és kultúrájukkal hatnak a többiekre. A bemutatón részt vettek a Mikes Kelemen Katolikus Gimnázium és Szakképző Iskola Általános Iskola és Óvoda tanulói is.

Idén Battonya adott otthont a Taekwon-do bálnak
A bálon első ízben adtak át különdíjat a legeredményesebb utánpótlás versenyző részére: Mezei Nikolett vehette át ezt a díjat.
A bál hangulatát tombola színesítette.

A bál támogatói: Kevermes -és Vidéke Takarékszövetkezet, OTP Bank, ,,Minden 100 Ft" –bolt, Sárközy Üzletház, Motyovszkiné Kovács Erika, Laci és Lajcsi Vegyeskereskedés, Tóth Péterné, Kormi Tüzép, Zsömfi Pékség, TOBO Kisüsti Kft. ,LUTIME Kft. ,IMRO-ÉP Kft.

Gregor László