Gina Carano bunyója új alapokra helyeződött
2021. február 23. 13:36

Gina Carano bunyója új alapokra helyeződött
A profi MMA harcos / színésznő most a ringen kívül vívja a harcait
Biztosan mindenki hallott már a botrányról, ami a Disney istállóban frissen debütált ex-MMA harcos Gina Carano, és munkaadói között robbant ki,
és a mai napig csak lavinaként gördül le a hegyről, egyre nagyobbra dagadva.

Nem célunk, nem profilunk a "politika", egy sport újság ne politizáljon, sőt saját véleményt is csak módjával közöljön, (bárcsak minden újságíró ehhez tartaná magát) erről az esetről azonban úgy gondoltuk, írunk pár sort mi is. 

Carano profi bunyós pályályát kicsit kispadra küldve színésznőként keresi a kenyerét manapság. 
Nézd. Nem egy Honthy Hanna, de a munkáját elvégzi, a karaktereket jól eljátssza. Sem több, sem kevesebb. 
Nem is nagyon várunk tőle többet, teljesen OK teljesítményt nyújt, attraktív, nem beszédhibás, van egy vele született déli (texasi) bája.
Texas sokmindenben eléggé jellegzetes állam, többek között az akcentus, a barbacue, a Ewing család hehehehe, illetve jellemzően konzervatív szavazók.
Nagyon úgy tűnik, hogy ez lett a "veszte" az MMA Disney-hercegnőnek is.A helyzet az, hogy úgy általában a nyugati szórakoztató-tájékoztató médiumok, ezen belül is Holywood elég markáns narratívával megy előre, ami a polkorrektséget, és az identitáspolitikát illeti, ebből nem enged, vitának, ellenvetésnek, más fajta véleménynek helye nincs. 
Ez egy kicsit olyan, mintha mindenkinek S-es sárga pólót kellene hordania.
Mindenkinek. S-es. Sárga. Pólót.
Ezt a rendszert borította Carano, és állt bele a szarcunamiba, ami követte a borítást.
Igazából meg sem tudjuk mondani, hogy mi borította ki a bilit munkaadóinál, azon kívül, hogy a Twitter-posztjai. 
Az egyikben a demokratikus szavazások (minden modern kori demokrácia alappillére) tisztaságát "követelte", vagy inkább fogalmazzuk úgy, hogy felhívta a figyelmet a szavazás "tisztán tartására", ami kb. olyan, minthogy "Követeljük a szaros bakancs levételét, mielőtt az ebédlőasztalhoz ülünk!", vagy evés előtt mossunk kezet...
Ami Carano elbocsátásához vezetett, az pedig egy olyan tweet volt, ami arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire nem OK, hogy a szomszédod ferde szemmel néz rád, mert máshova szavazol, és minden rezsim uralma arra volt alapozva, hogy az emberek egymást adták a hatalom, az elnyomás kezére, és ez MEKKORA NAGY BAJ! 
Mindezekből az derül ki, hogy (főként) a közösségi médiumok katalizátor hatásának köszönhetően a végletekig polarizálódott társadalmunk pillanatok alatt végezheti ki karaktereit, ma ezért, holnap azért, holnap után amazért. A demokrácia, a szólásszabadság, és úgy általában a "szabadság", amiért minden szabad állam foggal-körömmel küzdött, errodálódni látszik, a különböző identitás-érzelem oltárán. Az alkotmányt felváltja az, hogy mit ÉRZÜNK helyesnek. Most éppen. (Holnap, majd valami mást) 
Persze nem ennyire egyszerű ez az egész, hogy a Twitter mennyire káros, de az biztos, hogy meg kell tanulnunk SOKKAL jobban használni ezeket az eszközöket.
Azért fontos ez az esemény most, mert hál' istennek jóval nagyobb volt a felháborodás az üggyel kapcsolatban a Disney ellen, mint Carano ellen. Talán ez lehet az első lépés az "eltörlés-kultúra" elleni ellenállásban. 
Carano pedig ellenáll. Keményen.
Egy konzervatív online napilapnak adott mélyinterjújában részletesen beszél az egész botrányról, és arról, hogy mennyire megviselte az emberek érthetetlen negatívitása. Az egész testbeszéde, ahogy szinte reszketve veszi a levegőt két mondat között, ordít arról, hogy igazat mond. Őszintén beszél. 

Nos, mi nagyon drukkolunk neki, reméljük jól fog kijönni ebből a balhéból, talán még bunyózni is láthatjuk valamikor...