Találkozunk a Meccában! Tom Platz interjú
2017. augusztus 26. 22:12

Találkozunk a Meccában! Tom Platz interjú

Igazi legenda érkezik a MECCA Gym-be szeptember másodikán! A testépítés hőskorában a lábkirálynak becézett Tom Platz hazánkba látogat és szemináriumot tart MECCA Gym-ben! Ha egy kicsit is érdekel igazi testépítő világsztár szakmai hozzáállása, akkor ezen a szombaton mindenképpen ott a helyed!PETER MCGOUGH ALANYA, A LÁBAIRÓL HÍRES TOM PLATZ VOLT. NÉHÁNY KÉRDÉST TESZ FEL A RÉGI SZÉP IDŐKRŐL, AMIKOR IS TOM CALIFORNIÁBA KÖLTÖZÖTT ÉS A GOLD'S GYMBEN KEZDETT EL EDZENI.


Peter McGough: Mikor jöttél Californiába?
Tom Platz: 1978 tavaszán. 22 éves voltam és épp akkor diplomáztam a Michigani főiskolán. 1977-ben 2. helyezést értem el a Mr. America verseny alacsony kategóriájában és eldöntöttem,hogy Californiában készülök fel az 1978-as versenyre. A Santa Monica-i Gold'sban akartam edzeni,számomra ez volt a Mekka. Amikor megérkeztem,alig volt pénzem és végül egy apartmanban kötöttem ki 25! másik emberrel-15 fiú,10 lány- együtt,akik mind álmaikat szerették volna megvalósítani. Az apartman az egyik legforgalmasabb helyen volt. Ha kinyitottuk az ablakokat, semmit sem hallottunk bent. Lett egy jó munkám az óceán partján és 4 hónap múlva megengedhettem magamnak, hogy egy külön lakásba költözzek.

 

Peter McGough: Mi történt a többiekkel?
Tom Platz: Ahogy tudom, két ember kivételével mindenki hazament. Dave Zelon volt az egyik, aki itt maradt. Versenyeket szervezett (számos USA bajnokságot és pl. az 1991-es Ms.Olimpiát,amit élőben is közvetítettek) Jelenleg Hollywood-ben producer. A másik Steve Parris, aki a Gold's Gym-es ruhákat és egyéb cuccokat készítette el. Mindössze mi hárman maradtunk itt a 78-as csapatból.

 

 Peter McGough: Szóval a Gold's Gym annyira sokat jelentett neked?
 Tom Platz: Igen, egyszerűen elképesztő volt a hely. Amikor beléptem első nap, megláttam Robby Robinsont, Lou Ferrignot, Frank Zanet és Ken Wallert. Kb annyit tudtam mondani, hogy úristen, itt vagyok a mennyországban. Megérintettem azt a gépet, amin előtte épp Robby dolgozott és máris azt éreztem,hogy növök. Kent Kuehn (1975-ös Mr. Észak Amerika) mutatott be mindenkinek és nagyon sokat tett értem. Már Detroitból ismertük egymást, ahova 18 évesen költöztem.
Nem lehetett betelni a teremmel. Volt egy tetőablak, amin keresztül a nap már korán besütött. Még ha kövér is voltál,amint beléptél,jól néztél ki a fények miatt. A Gold's egy varázslatos hely volt. Reggelente alig vártam, hogy odaérjek. Kaptam valakitől egy régi biciklit, amivel a terembe jártam. Később ebből alakult ki a mítosz, hogy lábaim fejlettségét ennek köszönhetem. Igazából ezt engedhettem meg magamnak,hogy eljussak a teremig.

 

Peter McGough: Mennyit láttad Arnold Schwarzeneggert abban az időben?
Tom Platz: Arnold akkor már nem járt sokat a terembe. Az 1975-ös Olimpia után visszavonult és filmes karrierjével volt elfoglalva. Akkoriban Robby Robinson volt ott a legnagyobb név. Imádta amit csinál és mindig kőkeményen edzett. Egyszer karácsony reggel mentem a terembe és azt hittem senki nem lesz ott,de Robby ugyanúgy edzett,mint máskor. Csendes ember volt, alig szólalt meg. Robby imádott edzeni, de versenyezni nem. Mivel csak az edzésre koncentrált, így megpróbált egész évben jó formát tartani. Szerintem ez volt az oka, hogy sosem nyert Mr. Olimpiát. (Robinson kétszer is 2. lett Frank Zane mögött 1977-ben és 1978-ban)

 

Peter McGough: Kaptál valaha is dicséretet Robbytól?
 Tom Platz: Mint mondtam, alig beszélt, de nem sokkal az 1978-as Mr. Universe előtt, valami igazán különleges történt. Épp pózoltam a tükör előtt,amikor is Robby mellém lépett és halkan azt mondta: "Jól nézel ki"
Szinte sokkot kaptam. Belenéztem a tükörbe és azt mondtam magamnak: " Tom, Robby megdicsért: Készen állsz"
Nagyon sokat jelentett ez számomra. Megnyertem a Mr.Universe-t, profi lettem és az egész életem megváltozott.