Judo vb – Csoknyai ötödik lett
2017. szeptember 01. 15:39

Judo vb – Csoknyai ötödik lett

A judo világbajnokság negyedik napján Ungvári Attila és Csoknyai László képviselte hazánkat. Mindketten kiválóan küzdöttek, Csoknyainak végül sikerült megszereznie az ötödik helyet.

Ungvári első ellenfelén hamar waza-ari-t sikerült elérnie. A mérkőzés hátralevő részében nem szerzett egyik versenyző sem pontot, így könnyedén nyerve meg a meccset. Ungvári második meccsén is gond nélkül nyert, waza-ari-val győzve le az amerikai Hattont. Ez után az olasz Marconcini következett. Ungvári hibáját követően waza-ari-t dobott, majd sajnos még egy hiba következett a magyar fiútól, ami a mérkőzés végét jelentette.
 
Ungvári AttilaUngvári Attila (fehérben)
 
 
Csoknyai első meccsét az argentin Lucenti ellen vívta. Aktív küzdelemmel elérte, hogy ellenfelét passzivitásért megintsék, majd ismét Lucentit intették egy rossz dobási kísérlet után. A rendes játékidő utolsó másodperceiben gyönyörűen eldobta ellenfelét, de nem kapott érte waza-ari-t. Végül a goldenscore elején sikerült leszorítással waza-ari-t elérnie, majd ellenfele lekopogta, így ipponnal nyert. Csoknyai második ellenfelével is leszorítással lépett túl, egy átforgatást követően 18 másodpercig nem engedte szabadulni costa ricai ellenfelét, majd ismét átfordította és a következő leszorításával meg sem állt az ipponig. Csoknyai harmadik ellenfele a cseh Petr volt. A mérkőzés felénél egy waza-ari-val szerezte meg a vezetést. Feszült utolsó másodperceket követően végül győzni tudott Csoknyai, így a legjobb nyolc közé került. A negyeddöntőben a későbbi győztes német ellen kellett judoznia, ahol sajnos szoros meccsen vereséget szenvedett. A vigaszágon üzbég ellenfelévén aranyponttal sikerült felül kerekednie, majd a bronzmérkőzésen 10-0 arányban vereséget szenvedett, így az 5. helyen zárt.
 
Csoknyai László
Csoknyai László (kékben)
 
 
Mindkét versenyzőnek gratulálunk az elért sikerekhez!

Küzdősportban támogatónak a profight.hu