Tóth Krisztián bronzérme megnyugtató...
2015. március 27. 17:52

Tóth Krisztián bronzérme megnyugtató...
A KSI SE világbajnoki ezüstérmese nem kezdte jól az esztendőt, egy győzelemmel és egy vereséggel kiesett a düsseldorfi GP-n. Tóth Krisztián az elmúlt hétvégén visszaverekedte magát a dobogóra: bronzérmet szerzett a grúz GP-n. Vele beszélgettünk.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!
– Az idén hosszú kihagyás után indultál Düsseldorfban, ami nem sikerült túl jól. Milyen reményekkel utaztál Tbiliszibe?
– Valószínűleg bennem van meg a tavalyi év... Kicsit fáradtan indultam Grúziába, de bíztam abban, hogy nem úgy végződik majd számomra a verseny, mint Düsseldorfban – válaszolt a húsz esztendős versenyző.

– Hogyan alakultak a meccseid?
– Először egy nagyon kellemetlen szerb ellenféllel küzdöttem. Aki versenyszerűen judózik, az tudja, hogy az első az egyik legkritikusabb mérkőzés. Ez Geraszimenko ellen sem volt másképp. A második meccsen, a mongol judós ellen éreztem, hogy uralom a mérkőzést, voltak ugyan ingadozások, de szép lassan felőröltem és végül sikerült leszorítanom.

– Aztán következett az elődöntő, a junior világ- és Európa-bajnok grúz Beka Gviniasvilivel, aki később az aranyérmet is megszerezte Tbilisziben.
– Az elődöntő Bekával... Hát ismerjük egymást. Sokszor küzdöttünk. Az első megfogásnal úgy éreztem, hogy jó lesz a meccs képe... Lehet, hogy egy kicsit megnyugodtam, és emiatt történt valamilyen megtörés, amit egyből sidóval büntetett a bíró. Aztán elestem, sajnos ez benne van, de legközelebb visszaadom neki. Egy év különbség van közöttünk, úgyhogy végig fogjuk kísérni egymás karrierjét...
 

 

 


– A bronzmeccs során az internetes közvetítés alatt a riporter arról beszélt, hogy fájlalod a vállad, hogy tavaly rengeteg versenyen indultál, s talán a testednek szüksége lenne egy kis pihenésre, illetve arra, hogy a májustól kezdődő második évre tökéletes állapotban legyen. Mennyire volt igaza?
– A bronzmérkőzés abból a szempontból is nehéz volt, hogy nem küzdöttem még Dzsurajevvel. Nagyon erős, dinamikus judós, de nála is azt éreztem, hogy fárad... Nem olyan mértékben, ami nagy megnyugvást adott, de azért fáradt. Ellene is az volt a taktika, hogy fárasszam, ami sikerült is, így meg tudtam dobni egy vazarira. És utána leszorult, annyira nem volt már ereje, hogy inkább lekopogta. Visszatérve a kérdésre, a riporternek igaza volt, nem a legjobb a vállam és elég fáradt vagyok fizikálisan is. De az edzőmmel, Pánczél Gáborral meg fogjuk beszélni, hogy mikor kapok pihenőt és akkor remélhetőleg minden rendben lesz. A pazarul sikerült 2014-es szezon után nem tudtam hova tenni az idei év elejét, úgyhogy örültem a bronzéremnek nagyon. Megnyugtató számomra...
– Hogyan alakul a folytatás?
– Elvileg május elején Zágrábban folytatom majd a kvalifikációs sorozatot, de ebben az évben a bakui Európa Játékok és a kazahsztáni világbajnokság lesz a legfontosabb versenyem. Az a célom, hogy megtartsam az első helyem az olimpiai kvalifikációs ranglistán, ami nem lesz könnyű, emellett a két legfontosabb versenyről érmet hozzak haza. Amit ezen kívül esetleg sikerül elérni, az mind ajándék lesz 2015-re...

Forrás: Judoinfo.hu