Ungvári még mindig Király...!
2015. június 23. 14:39

Ungvári még mindig Király...!
Ungvári Miklós aranyérmet szerzett, Karakas Hedvig az ötödik, Szabó Franciska pedig a hetedik helyen végzett a Budapest Judo Grand Prix-n. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett százezer dolláros összdíjazású olimpiai kvalifikációs versenyen 67 ország 411 judósa lépett tatamira.

Profight: harcművészeti felszerelések széles választéka!


Ungvári Miklós most is példát mutatott! Közel a harmincöthöz, fájós lábbal is klasszis teljesítménnyel rukkolt elő, a Sportaréna közönségének legnagyobb örömére meccsről meccsre vitte előre a szíve!

Az első „áldozata” a brit Gosiewski volt, aki ugyanúgy ipponnal veszített a ceglédi csillag ellen, mint a spanyol Sanchez. A negyeddöntőben a súlycsoportban hórihorgasnak számító svéd Macias megszorongatta ugyan a magyart, intésekkel vezetett is, de a vége felé egyre jobban fáradt, Ungvári Miklós pedig a maga javára döntött, meglett sorrendben a harmadik ippongyőzelem is.

A 73 kilogrammos elődöntőben két rutinos judós nézett farkasszemet, a belgák Európa-bajnoka, Dirk Van Tichelt intéssel előnybe került ugyan, de másfél perccel a vége előtt egy gyors dobással már Bíró Tamás tanítványánál volt a jukónyi előny, amiből „Ungi” már nem is engedett. A szívből jövő harcos győzelem kiérdemelte a publikum vastapsát…

A budapesti Grand Prix két éves történetében harmadszor vívhatott döntőt magyar versenyző: Csernoviczki Éva tavaly nyert, Tóth Krisztián pedig ezüstérmes lett. Most Ungvári Miklós sikerében bíztak a szurkolók, akik szépen megtöltötték a Sportaréna lelátóit. A döntő másik résztvevője a szlovénok Európa-bajnoka, Rok Draksic volt, akivel hat nagy tornán csapott eddig össze a ceglédi versenyző, a mérleg eddig három-három volt, de a legfontosabb meccsen, a londoni olimpia nyolcaddöntőjében Ungvári Miklós volt a jobb.

Ahogyan ezen a napon is! A magyar judosport egyik legeredményesebb versenyzője fantasztikus teljesítményt nyújtott a fináléban is, előbb felőrölte ellenfele erejét, majd jukóval vezetést szerzett, majd földharcban zárta le a küzdelmet: Rok Draksic kínjában lekopogta (vagyis feladta) a meccset.

Ungvári Miklós pályafutása során már több tucat érmet szerzett a különféle világversenyeken (az olimpiai ezüst mellett van három világbajnoki bronzérme, három Európa-bajnoki aranya, három ezüst és egy bronz mellett), de mindezidáig az IJF World Tour-sorozatában (a Masters-, Grand Slam- és Grand Prix-versenyeken) nem tudott aranyat szerezni.

Aligha választhatott volna ehhez jobb helyszínt, mint Budapestet, ahol a nézők hosszú perceken át felállva tapsolták a sportemberként hosszú évek óta példát mutató versenyzőt.


Forrás: Judoinfo