Konferenciát tartott a Magyar Kempo Szövetség a Sportok Házában
2014. szeptember 20. 11:01

 Konferenciát tartott a Magyar Kempo Szövetség a Sportok Házában

Teljesítménymenedzselésről, sportegészségügyről és eséstechnikákról is szó esett azon a konferencián, amelyet a Magyar Kempo Szövetség a Magyar Edzők Társaságával együttműködve tartott a sportok házában tegnap.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!


Dr. Bakanek György, a magyar birkózó válogatott orvosa két témában tartott prezentációt a konferencia résztvevőinek. Az egyik a  „Teljesítménymenedzselés a  küzdősportokban”, a másik pedig „A küzdősportok speciális egészségügyi vonatkozásai”címet viselte. A doktor rámutatott, hogy a teljesítménymenedzselés jelenleg nem működik megfelelően Magyarországon. Kiemelte, hogy nem elég csupán a kiválasztás és az eredmény elérése. Szükséges, hogy ezeket a sikereket magas szinten menedzseljék. Fontos a jól megtervezett versenyek mellett az is, hogy a versenyző neve eladható legyen. Nélkülözhetetlen a tervszerűen felépített, hosszú távú marketingkoncepció megléte is. A másik témában a küzdősportok speciális egészségügyi vonatkozásait ismertette Dr. Bakanek, kiemelve a különféle táplálékkiegészítő készítmények használatának veszélyeit. Ahogy fogalmazott, „nincs olyan táplálékkiegészítő, amely nem minősül doppingszernek, ugyanakkor elérhető a használatával a remélt teljesítménynövekedés”.

 Konferencia

A sportkonferencia másik előadója Dobrotka Béla volt, aki egy Magyarországon még új „tantárgyat” ismertetett meg az érdeklődőkkel. Ez nem más, mint egy a hétköznapi életben is igen hasznosnak mondható téma, hogy miként lehet megtanítani az embereket elesni. Dobrotka rámutatott, hogy alkalomadtán mindenki eleshet, legyen szó gyerekről vagy idősebb emberről, sportolásról vagy más hétköznapi szituációról. Az eséstechnikák elsajátításának különféle módszereit ismertette a jelenlévőkkel. Az előadását látványos gyakorlati bemutatóval tette teljessé a judo edzőként is tevékenykedő Dobrotka Béla.

 A hallgatóság

A Magyar Sportok Házában, a Magyar Edzők Társaságával együttműködve rendezte az eseményt a Magyar Kempo Szövetség, melyen a sportszervezet klubjainak vezetőin kívül más sportágak képviselői és civilek is részt vettek.

Pecsuvácz Péter