Kyokushin Európa Kupa Szolnokon
2015. szeptember 04. 19:00

 Kyokushin Európa Kupa Szolnokon

Fullcontact karate Európa Kupa viadalt rendez szombaton, Szolnokon az egyik legnépszerűbb magyar karate stílus, a kyokushin. A Shinkyokushin Szolnok Kupa 2015 elnevezésű verseny egy olyan évtizedes  hagyomány folytatása, amely 1979-ben kezdődött. A Furkó Kálmán 7. danoskyokushin karate mester által szervezett Szolnok Kupa már akkor is az Európa-bajnokságok utáni legrangosabb eseménynek számított.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

Idén szeptemberben immár Európa Kupa-rangú versenyként éled újjá a rendezvény a Tiszaligeti Sportcsarnokban - ugyancsak a legendás kyokushin mester, Furkó Kálmán szervezésében. A versenyen négy férfi és három női kategóriában, fullcontact karate szabályrendszerben küzdenek meg egymással az indulók, amely versenyszerű körülmények közötti, kőkemény test-test elleni küzdelmet ígér. A Szolnok Kupára több mint százan - köztük számos világklasszis - neveztek a kontinens meghatározó országaiból. A párharcok mellett látványos katonai közelharc bemutatót is láthatnak majd a nézők, akiknek a szervezők azzal kedveskedtek, hogy ingyenesen nyitva állnak számukra sportcsarnok kapui. 

Az Európa Kupa díszvendége lesz Mészáros Attila 5. danos mester, a WKO Shinkyokushin világszervezet alelnöke és dr. Galla Ferenc 9. danos dzsúdó mester, a TF egykori küzdősport tanszékvezetője, akik 1972-től kezdődően sokat tettek a magyar kyokushin karate stílus hazai meghonosításáért.

A szolnoki eseményen részt vesz Simicskó István sportért felelős szakállamtitkár, Dr. Mészáros János MOB-alelnök, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, valamint Szalay Ferenc polgármester.

Nyílt Shinkyokushin Szolnok Kupa 2015 - Fullcontact karate Európa Kupa
2015. szeptember 5., szombat - Szolnok- Tiszaligeti Sportcsarnok

A verseny programja:

08.00 Mérlegelés, orvosi vizsgálat
11.00 Sorsolás, bírói értekezlet
13.00 Ünnepélyes megnyitó
13.30 Küzdelmi selejtezők, bemutatók
17.30 Elődöntők, bemutatók, döntők
19.30 Eredményhirdetés

 

Turák Péter