Bartha Nikola ötödik lett a Világbajnokságon
2014. november 10. 13:41

Bartha Nikola ötödik lett a Világbajnokságon
Pontszerző helyen végzett a Brémban megrendezett 22. Karate Világbajnokságon Bartha Nikola, aki ötödik lett a +68 kg-os súlycsoportban. A fiatal magyar válogatott ugyan nem szerzett érmet a sportág legrangosabb versenyén, de szereplése előrelépés a két évvel ezelőtti párizsi vb-hez képest.

Profight: Karate felszerelések széles választéka!


A nehézsúlyú nők 49 fős mezőnyében Bartha Nikola még a világbajnokság első, szerdai napján harcolta ki - négy győzelem után egy elődöntőbeli vereséggel - a spanyol Palacio elleni szombati bronzmeccs jogát. A helyosztó esélyese az ellenfél volt, aki korábban mindkét találkozásuk alkalmával győzött.

A 21 esztendős magyar lány jól kezdte a csatát, ám egy vitatható bírói ítélettel mégis a spanyol rivális szerezte meg a vezetést, majd csakhamar 2-0-ra elhúzott. Ettől kezdve Barthának egyre több kockázatot kellett vállalnia a felzárkózás reményében, ez Palaciónak kedvezett, aki végeredményben 8-3-ra nyerte az összecsapást.

                                                                              Bartha Nikola

Vereségével a BVSC-Zugló Fighter sportolója az ötödik helyen végzett, azonban így is minden elismerést megérdemel, hiszen a 2013-ban egyéniben és csapatban szerzett két Eb-bronzérme után egy évvel a világbajnokságon is kis híján dobogóra állhatott. 

A 15 fős magyar válogatott többi tagja és a kumite csapatok is helyezetlenül zártak, azonban hozzá kell tenni, hogy egy generációváltáson átesett fiatal magyar csapat utazott ki Németországba, amelytől a következő években várhatóak egyre komolyabb eredmények. A mieink szereplése így is felülmúlja a legutóbbi világbajnokságon nyújtott teljesítményt, ahol a bronzmérkőzésig sem jutottak el legjobbjaink. Ráadásul Brémában sportágtörténelmi rekordot jelentő létszám, 116 ország versenyzői vettek részt!


Turák Péter