Boussebaa Aicha vezeti a világranglistát
2014. október 25. 11:16

Boussebaa Aicha vezeti a világranglistát
Az Arashi Sportclub karatésai nemcsak hazai viszonylatban eredményesek. Boussebaa Aicha vezeti a WKF világszövetség világranglistáját a kadet lányok 54 kg-os súlycsoportjában.

Profight: Karate felszerelések széles választéka!


Nem véletlen, hiszen talán minden idők legeredményesebb kadet (14-15 esztendős) korosztályú karateversenyzőjéről beszélünk: Aichán kívül még nem szerzett senki két Európa- és egy világbajnoki címet ebben a korcsoportban, márpedig a fiatal magyar versenyzőnek ez sikerült: 2013-ban a törökországi Konyában Eb-aranyat, a spanyolországi Guadalajarában vb-aranyat, 2014-ben pedig Lisszabonban ismét Eb-aranyat nyert. Boussebaa Aicha ezzel azt is elmondhatja magáról, hogy világversenyen még veretlen!

Boussebaa Aicha és Palkovits Nikolett                                                                                      Boussebaa Aicha és Palkovits Nikolett

A világranglistát Boussebaa toronymagasan vezeti 2650.5 ponttal, a második helyezett német Röhlnek hozzá képest csupán 1258 pontja van, a harmadik helyen álló egyiptomi Gad pedig 1126.5 ponttal rendelkezik.

Klubtársa, Palkovits Nikolett pedig a junior -48 kg-os lányok közt foglalja el a világrangsorban a 7. helyet, ami szintén igen előkelő helyezés. Nikolett 2014-ből Európa-bajnoki bronzéremmel büszkélkedhet.

A kadet lányok 54 kg-os kategóriája világranglistájának élcsoportja (a wkf.net alapján):  Turák Péter