Bronzmérkőzés vár a magyar fiúra!
2015. március 24. 12:37

Bronzmérkőzés vár a magyar fiúra!

A bronzéremért küzdhet TadissiMartial a 67 kg-osok mezőnyében az Isztambulban csütörtöktől vasárnapig zajló karate Európa-bajnokságon. A magyar versenyző ezzel kvalifikálta magát az idén júniusban először sorra kerülő bakui Európa Játékokra, amelyre a karate - nem olimpiai sportág létére - meghívást kapott. 

 Profight: Minőségi harcművészeti felszerelések széles választéka!

A 47 ország közel 450 versenyzőjét felvonultató Eb-nTadissi első mérkőzésén 2-1-re győzött az olasz De Vivo ellen. A nyolc közé jutásért az UTE versenyzője 4-1-re nyert a fehérorosz Krautsou, a negyeddöntőben pedig 5-0-ra a grúz Tkebuchava ellen, a döntőbe jutásért azonban az azeri Aliyev 3-0-ra felülmúlta. Mindazonáltal mivel az Eb-ről kategóriánként a legjobb hat versenyző szerez kvótát az Európa Játékokra, TadissiMartial már biztos résztvevője a bakui miniolimpiának. A tavalyi Eb-n bronzérmet szerzett magyar karatés az újabb dobogós helyért szombaton 16 óra 25 perckor lép tatamira a horvát Domdjoni ellen.

 Tadissi Martial akcióban                                          Tadissi Martial akcióban

Ami a többi magyart illeti: a katában (formagyakorlat) érdekelt két versenyző, Nagy Botond és Sterck Laura egyaránt egy győzelem után búcsúzott. A férfiaknál kumitében (küzdelem) Hübner András (60 kg), Hárspataki Gábor (75) és Höning Alexander (84) győzelem nélkül fejezte be az Eb-t. A nőknél Molnár Réka (50) kétgyőztes mérkőzéssel bejutott a legjobb nyolc közé, ott azonban egyetlen ponttal alulmaradt az ukrán Kryva ellenében, így nem sikerül kvalifikációt szerezni az Európa Játékokra. A 2013-as budapesti Eb-n bronzérmes magyar női kumite csapat két tagja, Lassingleitner Fruzsina és Bartha Nikola egy-egy diadal után esett ki, míg az ugyanott egyéniben bronzérmes Tóth Beatrixnak ezúttal nem sikerült nyernie. 

 

Pénteken a csapatversenyekkel folytatódik az isztambuli karate Európa-bajnokság. A mieink a férfi és női kumite csapatok versenyében érdekeltek.

Turák Péter