Egri Shotokan edzőtábor
2015. március 20. 20:13

Egri Shotokan edzőtábor
Mindig örömteli, ha egy harcművész klub új otthonba költözhet, ha saját DOJO-t nyithat, hiszen ez egy lépés az önálló gyakorlás felé. Ezt az örömöt érhette meg Egerben a SenseiCsuhaj László V.DAN mester vezette Shotokan karate Önvédelmi SE, amely  lassan végez új edzőterme elkészítésével.

Profight: Karate felszerelések széles választéka!

  Az edzőterem nyitását egy igényes nemzetközi, hétvégi shotokan karate edzőtáborral ünnepelte meg a klub. A klubot a vajdasági, nagybecskereki (Zrenjanin) Banatsky Cvet karate klub vezető nagymestere, Hanshi Kesic Bogdan VIII.DAN látogatta meg, aki a tábort szakmailag vezette. Tanítványa, Sensei Goran Samolovac V.DAN óriási szakértelemmel oktatta a formagyakorlatokat, s értelmezésüket.

Gyakorlás közben                                                         Gyakorlás közben

    Romániából, Resicából  is érkeztek vendégek, a Shihan Lipan Zoltán VI.DAN vezette Karate C.S.M. Scolar Resita zömében utánpótláskorú karatésai is lelkesen végezték két napon át a gyakorlatokat.

A lelkes gyereksereg                                                             A lelkes gyereksereg

Lipan Zoltán mester is edzést tartott, csakúgy, mint Shihan Gregor László VI.DAN goshinkai karate mester, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi vezetője, - ennek a szervezetnek is tagja  Csuhaj László mester. A két vendég mester önvédelmi gyakorlataikat nagy lelkesedéssel hajtották végre a karatésok.

Az ifjúság gyakorlat közben                                                       Az ifjúság gyakorlat közben

Kesic Bogdan nagymester, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a magyar karate élet elindításában és fejlesztésben, változatos, kihonra épülő gyakorlatokat vezényelt első nap, e a kötött kumite is belefért a programba. a második napon a formagyakorlatok oktatása került előtérbe.

A Mesterek egymás közt                                                                   A Mesterek egymás közt

  Az is természetes, hogy az edzések között különböző egyeztetések és tárgyalások folytak, hiszen a klubvezetők a jövőbeni együttműködés alapjait is megbeszélték. Ha ez a munka ugyanolyan jó és oldott hangulatban folyik majd, mint ez a két napos tábor, akkor van jövője az együttműködésnek. Jól szolgálta a harcművész barátságot a két napos tábor, és köszönet illeti éte a házigazdákat, Csuhaj László mestert és tanítványait! Gregor László