Elismerés ifj. Zsiga Zsolt részére
2017. augusztus 20. 12:28

Elismerés ifj. Zsiga Zsolt részére
Békés megyében nagy hagyománya van annak, hogy a harcművész klubok a lehetőségeknek megfelelően összefognak, s jó kapcsolatot ápolnak egymással. 1984-ben alakult az akkori Békés Megyei Karate Szövetség, amely napjainkban Békés Megyei Harcművész Szövetség néven tevékenykedik a Békés Megyei  Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete keretében. A megyei sportszövetségi egyesület egyedálló a maga nemében. 31 sportág 26 megyei szövetségét fogja össze, segíti munkájukat, végzi el gazdasági feladatait.

  Hagyomány az is, hogy ilyenkor, év közepén értékelik ki a múlt év eredményeit. Marik Lászlóné Elnök Asszony, a megyei szövetségek által leadott statisztika alapján részletesen elemezte a 2016-os évet Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjának nagytermében. Több mutatóban enyhe visszaesés következett be, aminek egyik oka az a tény, hogy a szövetség hatodik éve nem kap semmi állami támogatást. Úgy tűnik, a megyei sportélet és szervezése nem számít értéknek a döntéshozóknál! Így felértékelődött a klubok és a települési önkormányzatok szerepvállalása és a saját bevétel. Nagyon eredményesen működik a sportedző képzés is, ami a szomszéd megyék egy részéhez is átnyúlik. A megyei szervezet  sportolói 340 érmet nyertek a világversenyeken.  A megye sportja elsősorban az utánpótlás nevelés terén jeleskedett, de Márton Anita atlétikai olimpia bronzérme arról tanúskodott, hogy azért kiemelkedő sportolók edzenek és versenyeznek a felnőtt korosztályban is.        S ebbe a kategóriába tartozik Ifj. Zsiga Zsolt III.DAN is, aki a megye legeredményesebb  kyokushin karate versenyzője, az Orosházi Kyokushin Szabadidő Kör élversenyzője! Európa-bajnoki cím, profi világbajnoki öv és számos hazai és nemzetközi versenyen elért győzelem, érem, értékes helyezés jellemzi eredményes pályafutását, aminek még – szerencsére – messze a vége. Az alma nem esett messze a fájától, hiszen édesanyja, Zsigáné Mezei Beáta és édesapja, Shihan Zsiga Zsolt VI.DAN közismert és elismert személyisége Orosháza és Békés megye sportéletének. Gyermekük így egy hosszabb idő óta folyó eredményes pályafutás elismerésekén vehette át Marik Lászlóné Elnök Asszonytól a díszes trófeát – a jelenlévő megyei sportvezetők elismerő tapsa keretében.
   A közgyűlésen többször is kiemelték a megyei harcművész szövetséget, amely több mutatóban is az élenjáró szövetségek közé tartozik a meglévő gondok ellenére, amelyekre Shihan Gregor László VII.DAN megyei elnök nem túl optimista hozzászólásában kitért.  Mind a megrendezett versenyek száma, mind a hazai és nemzetközi eredményesség, mind a klublétszám, mind a minősítések száma azt mutatja, hogy a Békés Megyei Harcművész Szövetség értékes munkát végez, és hogy szükség van a megye sportját összefogó szervezetre! Vagyis, jó volt harcművésznek lenni ezen a délután Békéscsabán!

Gregor László