Hanshi Kesic Bogdan újra Békéscsabán oktatott
2018. május 03. 23:40

Hanshi Kesic Bogdan újra Békéscsabán oktatott
Megszokott eseménynek számít, hogy időről időre tapasztalt , neves harcművészek tartanak Békés megyében szemináriumi oktatást. Legutóbb például országos aikido hétvégét rendeztek Békéscsabán, amelyet egy szerb mester vezetett. Most ismét egy magas övfokozatú szerb nagymestert köszönthettek az érdeklődők a megyeszékhelyen.
Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN shotokan karate nagymester tartott kétszer másfél órás edzést. A békéscsabai Lakótelepi SE és a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesületének a meghívására érkezett Békéscsabára, és  a Sensei Feszt Norbert V.DAN vezette nagykanizsai KIME Shotokan Karate Egyesület is ellátogatott ide.

Változatos és tartalmas edzésen izzadhattak meg a karatékák, amelyben bázisgyakorlatok, formagyakorlatok, azok értelmezése (bunkai), valamint kendo technikák oktatása is szerepet kapott. Az edzések egy részében csoportbontással tartott edzést Sensei Feszt Norbert és Senpai Boros István II.DAN, aki a tolmács szerepét is vállalta. Érdekesség, hogy házigazdák, a Shihan Gregor László VII.DAN  vezette goshinkai karatésok is egyre jobban és tanulékonyabban sajátítják el a formagyakorlatokat, bár ez távol áll ettől az önvédelem centrikus iránytól. Ők nem versenyeken indulnak, máshol bizonyítanak. Eredményesen vettek részt a Karate Maratonon, a bajnai tai-jitsu szemináriumon, a temesvári karate szemináriumon, vagyis nem unatkoznak. Bár az egyesület célja a harcművészet különböző ágainak megismerése, a mostani rendezvény nem csak ezt a célt szolgálta. Kesic Bogdan mester ugyanis a vajdasági Nagybecskerekről (Zrenjanin) érkezett, vagyis Békéscsaba testvérvárosából, és így az edzés a testvérvárosi együttműködést is jól erősítette!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu