Hétvégi Karate Maraton
2015. március 27. 21:43

Hétvégi Karate Maraton
Szombaton immár negyedszer rendezik meg a Karate Maraton elnevezésű, a testnek és a léleknek is különleges kihívást jelentő erőpróbát. A rendezvény a Magyar Karate Szakszövetség által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozat egyik állomása. A résztvevőknek tizenkét óra alatt összesen 30 ezer karate technikát kell teljesíteniük.
Profight: Karate felszerelések széles választéka!

A Karate Maratonon évről évre többen vesznek részt. Tavaly 320-an vállalkoztak a teljesítésére: az egész országból, sőt, még a határon túlról is, karate stílustól függetlenül érkeztek elszánt harcművészek - ezért is nevezik a szervezők a rendezvényt az összetartás ünnepének. Az idén Szigetszentmiklóson, a Városi Sportcsarnokban sorra kerülő esemény aktív programja reggel tízkor kezdődik és este tízig tart, ezalatt a jelenlévőknek tízezer ütést, tízezer rúgást és tízezer védést kell végrehajtaniuk.

A programtervezet

A megmérettetés része a Magyar Karate Szakszövetség által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozatnak. Az MKSZ vezetése azért tulajdonít különleges jelentőséget az idei esztendőnek, mert - egyebek mellett - a karate nem olimpiai sportág létére megmutathatja magát a júniusi Európa Játékokon, illetve jó esély van arra, hogy bekerüljön a 2020-as tokiói olimpia programjába.

Turák Péter