Ilyen jó még sosem volt...!
2015. szeptember 30. 21:12

Ilyen jó még sosem volt...!

Még soha nem szerepeltek  ilyen jól a magyarok a Karate1 Premier League sorozatban, mint a hétvégén a németországi Coburgban. Hárspataki Gábor (75 kg) szombati diadalát követően vasárnap Szegedi Döme a 60 kg-os súlycsoportban nyert aranyérmet, TadissiMartial pedig a harmadik helyen végzett a 67 kilósok között.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

A  Premier League sorozatban - amely a világ- és Európa-bajnokságok után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza - a magyarok közül eddig csak Szegedi Döme tudott nyerni, még 2014-ben Párizsban. A German Openen a BVSC-Zugló Fighter sportolója a korábban tőle megszokott 67 kg-os súlycsoport helyett egy súlycsoporttal lejjebb, a 60 kilósok között indult. A 44 fős mezőnyben Szegedi négy győzelemmel jutott el a fináléig, ahol 4-1-re győzött a francia Agoudjil ellen.

Tadissi Martal                                                    Tadissi Martal

Szegedi Döme eredményei:

A 16 közé jutásért: -Gevorgjan (örmény) 9-4
Nyolcaddöntő. -Lee (hongkongi) 5-2
Negyeddöntő: -Crescenzo (olasz) 4-3
Elődöntő: -Tkebucsava (grúz) 2-0
Döntő: -Agoudjil (francia) 4-1

A bakui Európa Játékokat egyetlen magyar karatésként megjárt TadissiMartial iszonyatosan nehéz ágról harcolt ki bronzérmet a 67 kg-osok 73 versenyzőt számláló mezőnyében. Előbb 4-3-ra verte régi nagy riválisát, az osztrák Pokornyt, majd 3-1-re a korosztályos világ- és Európa-bajnok francia Garint. Ezt követően az UTE versenyzője 10-4-re alulmaradt az élete formájában küzdő francia Da Costával szemben. A vigaszágon "Márszi" javított: előbb 1-0-ra legyőzte a svájci Bytycit, végül pedig a bronzmérkőzésen 7-2-re verte a német Öztürköt.

A magyarok a szerzett két arannyal és egy bronzzal a negyedik helyen végeztek az éremtáblázaton. Ilyen jó szereplésre még nem volt példa a Karate1 Premier League sorozat négyéves történelmében.

 Turák Péter