Japán úti beszámoló a Stabilitás Sporttal...
2014. december 04. 11:04

Japán úti beszámoló a Stabilitás Sporttal...

Október végén egy magyar delegáció vett részt az Össz - Japán Shinkyokushin bajnokságon, Tokyo egyik legpatinásabb - szamurájsisak alakú sportcsarnokban.

 

Profight: Minőségi karate felszerelések széles választéka!


A delegációban sportvezetők, sport jogászok is kiutaztak a felkelő nap országába, köztük dr Nemes András - a TD sportjogi tanára, a Nemzetközi Sportjogász Társaság alelnöke, Dr Németh Szilárd Sportjogász, valamint Kalmár Árpád, a Magyar Karateszövetség főtitkára is, akik kiemelt vendégként vettek részt a Japan bajnokságon, és az azt követő partin és diplomaciai megbeszéléseken.

 

A versenyt megtekintette a tokyoi magyar nagykövetség sajtó attaséja is.

A delegációval tartott egy mini média stáb is aki fotó és videofelvételeket készített a kinti programokról, amelynek kiemelt része volt a Japán nagykövetségi látogatás is ahol a nagykövet úr személyesen fogadta a delegáció tagjait.

 

A megbeszélések témája a Japán- Magyar sportdiplomáciai kapcsolatok erősítése és koordinálása. valamint a fullcontact karate nemzetközi helyzete voltak.

 

A delegáció tagjai ezt követően szabadidejükben megtekintették Japán kulturális és idegenforgalmi nevezetességeit, így eljutottak Tokyo, Osaka, Nikko, Kyoto, Yokohama illetve Kamakura városok látványosabb részeibe is, szentélyekbe, templomokba is, ahol megismerkedhettek a Távol-Keleti gondolkodás és filozófiák, az utazás, az étkezés, a modern és az ősi építészet, a modern elektronika "csodáival" is..

 

Az utazás egyik legemlékezetesebb része az osakai szamuráj vár. valamint a kiotói Kyomizudera szentély megtekintése volt.

 

Erről láthattunk most egy képes beszámolót..

Kalmár Árpád