Karate bravúr! Hárspataki ezüstérmes a Szuper 8-on!
2015. május 27. 20:45

Karate bravúr! Hárspataki ezüstérmes a Szuper 8-on!
A második helyen végzett Hárspataki Gábor a szombaton megrendezett zágrábi rangos nemzetközi karate tornán. A Szuper Nyolc elnevezésű meghívásos viadalon egy fantasztikus sikert is elkönyvelhetett idei U21-es Európa-bajnokunk, aki legyőzte a világ jelenlegi egyik legnagyobb sztárját, az olasz Luigi Busát. A remek eredménnyel Hárspataki jelezte, hogy egyre inkább kezd belenőni a 2020-as olimpiai részvételben bizakodó sportág világelitjébe.
Profight: Minőségi harcművészeti felszerelések kedvező áron!

Már önmagában az a magyar karate presztízsének elmúlt évekbeli növekedését jelzi, hogy idén a hagyományos horvátországi Szuper Nyolc tornára Hárspataki Gábor személyében hazánkból is kapott meghívást versenyző. A résztvevőket két négyes csoportba osztották. Körmérkőzéseket követően a csoportok győztesei küzdhettek a döntőben az aranyéremért.

Az MTK versenyzője csoportjában előbb 2-0-ra nyert a horvát Garibovic ellen, majd 1-0-ra legyőzte a roppant rutinos montenegrói Cecunjanint is. A harmadik körben Hárspataki óriási bravúrt vitt véghez: 6-4-re jobbnak bizonyult a világ- és Európa-bajnok olasz Busánál. 

Hárspataki Gábor                                                                  Hárspataki Gábor

A három győzelemmel a mindössze 19 éves magyar karatés bejutott a fináléba, ahol 0-0-ás eredményt követően csupán bírói döntéssel kapott ki a szintén felnőtt világ- és Európa-bajnok szerb Szlobodan Bitevicstől.

"Komoly lehetőség volt ilyen klasszisok között versenyezni, igazán jól éreztem magam és várom a következő megmérettetést"- nyilatkozta a viadalt követően Hárspataki Gábor.


Turák Péter