Lovaggá avatták Kesic Bogdan mestert!
2018. április 25. 10:29

Lovaggá avatták Kesic Bogdan mestert!
A rendszerváltás után számos olyan hagyomány és  régi szervezet jelentkezett, amelyek a magyar történelem szerves részét képezték. Így keltek életre az egykori középkori alapítású lovagrendek is, amelyek bár különbözőek, de egységesen jobbító céllal, régi erkölcsi értékek , lovagi normák megőrzését tekintették céljuknak.
  A Nemzetközi Szent-György Lovagrend az idén Kalocsán tartotta lovaggá avatási szertartását a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. Az esemény ünnepélyességét emelte a  felújított gyönyörű templom és az, hogy az ünnepi Szentmisét Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita tartotta. A lovaggá avatás szertartását Moro Ákos nagyprior végezte a megyei priorok segítségével.


31239274_1819235801476903_6399670114794340352_n 1Az avatás

  A Békés megyei priorátus javaslatára lovaggá avatták többek között a vajdasági, nagybecskereki Kesic Bogdan 9 danos shotokan karate nagymestert, aki sokat tett évtizedek alatt a magyar karate fejlesztéséért, szakmai munkával, edzőtáborok tartásával és több magyar nyelvű szakkönyv megírásával. Békéscsaba testvérvárosának ismert személyisége  ma is tartja a kapcsolatot a magyarországi harcművészekkel, szemináriumokat tart, s ezzel segíti egyben a szerb és a magyar sportbaráti harcművész kapcsolatok fejlesztését is. A mai időkben nagy szükség van azokra a közös táborokra, találkozókra, amelyek a népek közötti barátságot is erősíthetik. A sport, s benne a harcművészetek kedvező helyzetben vannak ezen a téren, csak élni kell ezekkel a lehetőségekkel. Kesic Bogdan az utóbbi években többször látogatott  Békés megyébe, április 29-én is szemináriumi karate edzéseket tart Békéscsabán.


SDC10046

Az avatás után


  A lovagi kereszt ékítményét Antal László Békés megyei prior helyezte fel Kesic Bogdan mesterre. Az orosházi Antal László eddigi sok éven át folytatott munkásságáért megkapta a Nemzetközi Szent-György Lovagrend legmagasabb kitűntetését is, a Lovagrend Nagykeresztje Válszallagon érdemrendet. Elismerése megérdemelt és további erőt ad munkájához!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu