Magyar érmek az Egyetemi EB-n
2017. július 28. 10:01

Magyar érmek az Egyetemi EB-n
Kiválóan teljesítettek kumite-seink az Egyetemi és Főiskolás Karate Európa-bajnokságon. A megmérettetést egy arany, egy ezüst és egy bronz éremmel zárta a magyar delegáció.
Véget értek a kumite versenyszámok is Coimbra-ban. Höning Dávid a 75kg-osok mezőnyében vigaszágon jutott el a bronzmérkőzésig, amit 2-1 arányban sikerült is megnyernie a fehérorosz Kiryievich ellen. 

György Dániel egészen a döntőig menetelt a -84kg-os súlycsoportban, ahol sajnos nem sikerült koszovói ellenfelét legyőznie, így ezüst éremmel térhet haza a versenyről.

A magyar férfi csapatkumite-seknek sikerült, ami magyarnak eddig még soha: hivatalosan jegyzett EKF eseményről csapat-aranyat nyertek! A Höning Alexander, Kronstein Bálint, Szegedi Döme, Virág András, György Dániel és Höning Dávid összetételű csapatnak első körben egy montenegrói, másodikban egy török és harmadikban egy fehérorosz csapatot kellett legyőznie a döntőbe jutásért. A fiúk sikeresen vették az akadályokat, így az aranyért küzdhettek egy másik montenegrói csapattal. Egy mérkőzést nyertek a montenegróiak és egyet a magyarok, de pontösszesítéssel, 3-2-es arányban a magyarok bizonyultak jobbnak, így ők állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A magyar csapat
A magyar csapat, középen az Európa-bajnok kumite-sekkel
 

A magyar csapat eredményei:

Höning Dávid (-75kg) 3.hely

György Dániel (-84kg) 2.hely

Kumite csapat 1.hely

Minden résztvevőnek gratulálunk a sikeres szerepléshez!

Küzdősportban támogatónk a profight.hu