Nemzetközi szakmai siker és méltó megemlékezés az Oyama Cup-on
2014. szeptember 09. 16:05

Nemzetközi szakmai siker és méltó megemlékezés az Oyama Cup-on
5 magyar érem a Mas Oyama Memorial Cup nemzetközi versenyen a Veszprém Arénában. Szepesi Csenge és Rózsa Gábor aranyérmesek.
Profight: Karate felszerelések széles választéka!

Óriási szakmai és közönségsikerrel zárult a Mas Oyama Memorial Cup nemzetközi verseny, amelyet szeptember 06-án rendeztek meg telt ház előtt a Veszprém Arénában, amelyen Sosai Masutatsu Oyama 10. danos mesterre, a kyokushin karate megalapitójára emlékeztek.
 
A több napos rendezvényt Dr. Zsuga János sensei, a shinkyokushin Kálóczi Branch elnöke, mint főszervező, főtámogató, illetve shihan Kálóczi József az MKKSZ elnöke, verseny igazgató hívták életre shihan Kenji Midori elnök, valamint a WKO SHINKYOKUSHIN világszervezet védnöksége alatt.
 
A nemzetközi delegáció - shihan Kenji Midori elnökkel együtt - a rendezvényt megelőzően diplomáciai fogadáson vett részt Budapesten a Sport Accord elnök Marius Vizer és dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár rezidenciáján.
 
A rendezvényközpont a siófoki Európa hotelben volt, itt történtek az előzetes szakmai programok (regisztráció, mérlegelés, orvosi, bírói értekezlet) valamint a megemlékezés előzetes eseményei is. (emlékedzés, gyertyagyújtás, közös meditáció)

Szepesi Csenge

Sosai Masutatsu Oyama filozófiája és edzés rendszere síkra száll az edzésben résztvevő fiatalok és idősebbek testi es lelki nevelése, valamint a karate gyakorlása nyomán kialakuló - társadalom számára hasznos pozitiv személyiség jegyek kialakításában, mint tiszteket fegyelem, kitartás, szorgalom, becsület, akaraterő, mely értékek kiválóan adaptálhatóak mindennapi életünkben, a munkahelyen és a családban egyaránt.
Ezt az életfilozófiát tisztelve emlékeztek meg a nagymester munkássága előtt, egy rövid közös tréninggel, meditációval és gyertyagyújtással pénteken shihan Kenji Midori, valamint a verseny napján a Veszprém Arénában egy száz fős fekete öves edzés demonstráció formájában, shihan Furkó Kálmán vezetésével.
 
A szombati versenyen már kyokushin-fullcontact szabályrendszerben, a nőknél 3. a férfiaknál 4 súlycsoportban kezdődtek a selejtező küzdelmek, mintegy 3000 néző  előtt.
A megnyitó ünnepségen olyan prominens személyek is jelen voltak többek között mint Pörge Gyula Veszprém város polgármestere, dr. Simicskó István Sportért felelős Államtitkár, dr. Leyrer Richárd MOB alelnök, dr Mészáros János az MKSZ elnöke és dr. Garamvölgyi László dandártábornok.

A résztvevő nemzetek

Ezt követően a rendező Kálóczi Branch formagyakorlat és törés bemutatói következtek Shihan Kálóczi József és Schwarc Róbert vezetésével, amely nagy sikert aratott.
 
Az elődöntőkbe 5 magyar versenyző jutott be közülük Körmöndi Lídia, Muller Anita ( Victory) bronzéremmel fejezték be a versenyt, míg három versenyző, Szabó Zsófia, Szepesi Csenge és Rózsa Gábor fantasztikus küzdelemeket követően bejutottak a döntőbe.
 
A döntők előtt a világbajnok Norichika Tsukamoto "KATA" és baseballütő törés gyakorlata váltott ki közönségsikert.
 
A döntőkben három magyar versenyző volt érdekelt, Szabó Zsófia ( Yakuzák SE) ezüst, míg Szepesi Csenge (Kamikaze SE) és Rózsa Gábor (Fight SE) aranyéremmel zárta a versenyt. 
 
Fentieken túl még két különdíjat is elhoztak versenyzőink,  Szepesi Csenge és Rózsa Gábor személyében.
 
Összességében 2 bronz, 1 ezüst és 2 aranyéremmel Magyarország az éremtáblázat első részében végzett a vilagkupa rangú tornán.
 
A sayonara zárópartin a nemzetközi vezetőség minden eddiginél pozitívabban értékelte a rendezvényt szakmai és a megrendezés szempontjából is.

Gratulálunk!

Más Oyama Memorial Cup - 2014. Szeptember 06. 
Veszprém Aréna. 3000 néző 

Rózsa Gábor és Szepesi Csenge a dobogón

HIVATALOS EREDMÉNYEK:

Men Lightweight:
1. Gabor Rozsa (Hungary)
2. Andrius Mescekas (Lithuania)
3. Shunsaku Kawase (Japan)
3. Khasai Magomedov (Russia)

Men Middleweight:
1. Ikuma Oshita (Japan) 
2. Vytautas Cepla (Lithuania)
3. Alexey Leonov (Kazakhstan)
3. Artem Semenov (Russia)

Men Light Heavyweight:
1. Valeri Dimitrov (Bulgaria)
2. Kazuhito Yamada (Japan)
3. Nazar Nasirov (Russia)
3. Meciej Mazur (Poland

Men Heavyweight:
1. Kembu Iriki (Japan) 
2. Brian Jacobsen (Denmark)
3. Evgenii Andrushko (Russia)
3. Tatsuya Hasegawa (Japan)

Women Lightweight:
1. Nahoko Tanioka (Japan)
2. Zsofia Szabo (Hungary)
3. Anastassiya Meronenko (Kazakhstan)
3. Marta Lubos (Poland)

Women Middleweight:
1. Noriko Yokoyama (Japan) 
2. Inga Mikstaite (Lithuania)
3. Lidia Kormondi (Hungary)
3. Anita Muller (Hungary)

Women Heaveyweight:
1. Csenge Szepesi (Hungary)

2. Mami Hasegawa (Japan)
3. Yekaterina Gurova (Kazakhstan)
3. Anna Vishnyakova (Russia)Kalmár Árpád