Nyertek a favoritok, Tóth Bea visszavonult
2015. április 21. 10:28

Nyertek a favoritok, Tóth Bea visszavonult

Hatvan klub 600 versenyzőjének részvételével rendezték meg 2015. április 18-19-én az idei, 15. WKF Karate Magyar Bajnokságot. A mogyoródi verseny megható percei voltak, amikor elbúcsúztatták a magyar karate egyik legeredményesebb női versenyzőjét, a pályafutását befejező sokszoros Eb-érmes Tóth Beatrixot.


A magyar bajnokságon a felnőtt férfiak 67 kg-os kategóriáját a papírformának megfelelően a júniusi bakui Európa Játékokra kvótát szerzett TadissiMartial nyerte. Hasonlóan eredményesen szerepelt a februárban U21-es Európa-bajnoki címet nyert Hárspataki Gábor, aki a 18-20 évesek között és a felnőttek mezőnyében is diadalmaskodott a 75 kg-ban.

Tóth Beatrix visszavonult                                                     Tóth Beatrix visszavonult

A minőségileg legerősebb kategória a junior lányok +59 kg-os súlycsoportja volt, amelyben összecsapott a kadet világ- és Európa-bajnok Boussebaa Aicha és az idei korosztályos Eb-n szintén a kadetek mezőnyében harmadikként végzett Czagány Dóra. Kettejük mérkőzéséből ezúttal Boussebaa került ki győztesen. 

A bajnokság legeredményesebb klubja az MTK lett.

A 2020-as olimpiai részvételre pályázó küzdősport kétnapos versenye az egyik fő eseménye volt az MKSZ által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozatnak.

Turák Péter