Shihan Harsányi László a karate szentélyében tett látogatást!
2018. szeptember 01. 17:44

Shihan Harsányi László a karate szentélyében tett látogatást!
  A harcművészek nagy családja a ma Japánhoz tartozó Okinawa szigetét tekinti a karate bölcsőjének, a harcművészetek ősi fészkének. ma is számos nagy nevű mester tart ott edzéseket és keresik fel ezeket a dojo-kat a karatésok a világ szinte minden tájáról. Shihan Harsányi László VI.DAN, a Magyar Goju-ryu Karate Szövetség vezetője nem először látogatott el ide:
„Tanárunk Hanshi Kuba Yoshió 10. danos okinawai nagymester meghívására 2018. augusztus 03 – 17 -ig Okinawán vendégeskedett a kis csapatunk. Az európai csapat tagjai voltak Sztranyák László a Felvidékről, Alekszekj Konovalov és Ilja Koval Ukrajnából, Shimizu Nana, Harsányi Ildikó és Harsányi László Magyarországról. A hosszú repülőút után 03 –án délután megérkeztünk és elfoglaltuk a szállásunkat, este már az edzőterembe voltunk,  ahol szívélyesen vártak minket és részt vettünk egy közös edzésen. Rajtunk kívül érkeztek Oroszországból, USA – ból, Japánból, és Hong - Kong - ból is karatékák Kuba Hanshihoz.

oki3

Szombaton szintén edzettünk, vasárnap pihentünk és kirándultunk. A következő héten hétfőn délelőtt a Butokuganban egy központi nemzetközi Goju-Ryu szemináriumon vettünk részt amit Kuba Hanshi tartott! Délután egy nemzetközi Uechi-Ryu szemináriumon nyerhettünk bepillantást ebbe az okinawai stílusba is. Keddtől – péntekig minden mindennap két edzésen vettünk részt Kuba Hanshival. Szombaton és vasárnap az Okinawa Karate - Do Kenpou – Kai Szervezet rendezvényein vettünk részt. Szombaton délelőtt Takahiró Sinjo sensei szemináriumán, ahol láthattuk és együtt edzhettünk a kiemelkedő okinawai és japán tanítványaival. Délután részt vettünk egy barátságos kumite és kata versenyen, ahol az európai csapatunk tagjai dobogós helyezéseket értek el.

Oki4

A verseny után részt vettünk a szervezet nemzetközi konferenciáján, ahol a főbb tervek kerültek egyeztetésre és kinevezésre kerültek a képviselők! Az a megtiszteltetés ért minket, hogy az európai képviselőjüknek Kuba sensei és az okinawai sensei-ek egyöntetűen engem kérték fel. A konferencia után egy kis partyival folytatódott az este Kuba Hanshi dojójában, ahol kötetlenebbül tovább folytak a megbeszélések. Vasárnap délelőtt és délután Kuba Hanshi szemináriumán vettünk rész az okinawai, a Japán és a külföldi karatékákal együtt. A szeminárium végén dan vizsga volt 1 - 6. danig, ahol Japán és okinawai sensei-ek vizsgáztak. Itt szintén kellemes meglepetésben részesültem, mert Kuba Hanshi meghívott a vizsgabizottságba, Ő, Sinjo Sensei és én alkottuk a vizsgabizottságot. Megtisztelő és felelősségteljes is volt európaiként az asztal másik oldalán ülni, értékelni és dönteni. A vizsga után került sor a Crow Hotelben Kuba Hanshi 72. születésnapi ünnepségére, ahol a hazai tanítványai mellett a külföldi tanítványok nevében én köszönthettem!

Oki2


A következő héten péntekig újra napi két edzés következett. Csütörtök este egy búcsú vacsorával zártuk a programokat és péntek reggel indultunk haza. Meghívtuk Kuba Hanshit  Magyarországra, 2019 márciusában egy szeminárium megtartására és augusztusban egy 6 - 7 napos nemzetközi tábor megtartására. Egy nagyon tartalmas és hasznos programsorozaton vettünk részt ahol Shimizu Nana Sensei fordított és így az információk teljes mértékben eljutottak hozzánk! Ezúton szeretnék köszönetet mondani neki és Sztranyák László tanítványomnak is a szervezői munkájáért!”

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu