Shotokan edzőtábor Gyulán
2014. július 29. 19:42

Shotokan edzőtábor Gyulán
Az idén is megrendezésre került az A.J.K.A Shotokan Karate-do Szövetség karate edzőtábora Gyulán. Ezek a táborok azért is fontosak, mert segít a hibajavításban, egységesíti a technikákat és nem utolsó sorban, erősíti a klubok és tagjaik között kialakuló baráti szellemet.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

Az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) magyarországi tagszervezete Békés megyében három klubbal is dolgozik, hiszen Békéscsabán két, Gyulán egy klub  tartozik a szövetséghez. A tábort a szövetség vezetője, Sensei Sáfár László IX.DAN vezette, aki itt ünnepelte ahol a 77.születésnapját, a tanítványok nagy megbecsülése közepette!

A rendkívül magas fokozatú, kiváló harcművész a rá jellemző energiával mozgatta a tábor lakóit, összesen hat edzésen. A Budapestről, Nagykanizsáról, Szegedről, Békéscsabáról és Gyuláról érkezett 65 résztvevő elsősorban az a csapásos technikákkal – uraken, haito uchi, stb.- ismerkedhetett, különböző alkalmazások keretében. Csütörtökön délután egy edzés, pénteken és szombaton 2  edzés volt  és szombaton került sor a Dan vizsgára  is ahol ketten 2.danra, egy résztvevő pedig 4.danra vizsgázott sikeresen. A szombat esti Sayonara partyn köszöntötték Sáfár László nagymestert születésnapja alkalmából élő zenével tortával, vacsorával. A jól sikerült szemináriumot a vasárnap délelőtti edzés zárta, amelyen részt vett a szarvasi Lovász György mester, az SKI magyar szövetségének elnöke is.

Edzés közben                                                                      Edzés közben

Jól sikerült tehát a gyulai edzőtábor, jó munkát végzett a Torma György mester vezette  a rendező Gyulai Karate Egyesület.


Gregor László