Tadissi Martial remekelt Párizsban
2015. január 28. 18:42

Tadissi Martial remekelt Párizsban
A harmadik helyen végzett Tadissi Martial Párizsban a Karate1 Premier League sorozatban. A karate sportág legrangosabb versenysorozatának idei első állomásán az UTE Kaisei - tavalyi Eb-n is bronzérmet nyert - karatésa a 67 kg-os súlycsoportban öt győzelmet aratott. 
Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!


A karate versenyek ismerői tudják, hogy a pénzdíjas Karate1 Premier League széria versenyei időnként felérnek egy-egy világ- vagy Európa-bajnoksággal, hiszen ezeken egy országból többen is indulhatnak. Különösen igaz a megállapítás a hagyományosan idénynyitó Paris Openre, és különösen igaz volt ez az idén, amikor a kontinens legjobbjai arra készülnek, hogy bemutathassák tudásukat az olimpiai sportágak között, a nyári bakui 1. Európai Játékokon, ahová a karate meghívást kapott. 
 
A dobogón

A 67 kg-os súlycsoportban a Stade de Coubertin sportcsarnokban nem kevesebb mint 115(!) versenyző lépett tatamira, köztük a tavaly nagy meglepetésre Paris Open-győztes Szegedi Döne, valamint Tadissi Martial. Szegedi ezúttal egy győzelem után búcsúzott, Tadissi viszont zsinórban négyszer is győztesen hagyhatta el a küzdőteret, és az elődöntőben is csupán 6-5-re maradt alul egyiptomi ellenfelével szemben. A vigaszágon aztán "Márszi" javított, és az olasz De Vivo elleni magabiztos diadal azt jelentette, hogy is idén is lett magyar érmes Párizsban.
 
A többi magyar induló közül Tóth Beatrix teljesített a legjobban, aki a női 55 kg-ban két győzelemig jutott, Sterck Laura pedig a 11. helyen végzett női katában.
 
Tadissi az éremmel
 
Karate1 Premier League Paris Open, Tadissi Martial eredményei: 
 
1. forduló: Tadissi-Railic (szlovén) 2-0
2. forduló: Tadissi-Gervese (holland) 2-0
A nyolc közé jutásért: Tadissi-Boujdi (marokkói) 8-0
A négy közé jutásért: Tadissi-Mahdi (iráni) 2-1
Elődöntő: Tadissi-Hanafy (egyiptomi) 5-6
A harmadik helyért: Tadissi-De Vivo (olasz) 7-1
 
A Paris Open eredményei elérhetők innen.


Turák Péter