Újabb magyar lány a WKF világranglista élén!
2014. november 01. 16:06

Újabb magyar lány a WKF világranglista élén!
Ahogyan a kadetek között Boussebaa Aicha (ahogy arról már korábban beszámoltunk), úgy a juniorok mezőnyében Nógrádi Nicol is vezeti a hivatalos WKF karate világranglistát. A BVSC-Zugló Fighter versenyzője az elmúlt két esztendőben a junior lányok 53 kg-os súlycsoportjában, küzdelemben Európa-bajnok lett, illetve Eb- és vb-bronzérmet is nyert.
Profight: Karate felszerelések széles választéka!


Nógrádi Nicol időközben – miután augusztus 8-án betöltötte 18-dik életévét – „kiöregedett” a junior mezőnyből, de az elmúlt két év eredményeinek köszönhetően még mindig ő vezeti a világranglistát. Nicol 1786.5 ponttal áll az első helyen, megelőzve az egyiptomi El Sayedet (1368) és az olasz Lallót (1363).
 


A fiatal magyar versenyző kiegyensúlyozott teljesítményével érdemelte ki az éllovas pozíciót. 2013-ban a kategóriában első helyen végzett a törökországi Konyában megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Ugyanebben az évben megnyerte a Balkán bajnokságot is, a spanyolországi Guadalajarában lebonyolított világbajnokságon pedig harmadik lett. Az idei esztendőben tovább gazdagította éremgyűjteményét, miután bronzérmet szerzett a lisszaboni Eb-n is.
 
Boussebaa Aicha és Nógrádi Nicol mellett a legjobb magyar versenyzők közül "dobogós" helyen áll a hivatalos világranglistán Hárspataki Gábor, Szegedi Döme és Koch Szabolcs is.
 
A legjobb magyar helyezések a WKF világranglistáján: 
 
U21 férfi 68 kg: 3. Szegedi Döme

Junior fiú kata: 3. Koch Szabolcs
 
Junior fiú 68 kg: 2. Hárspataki Gábor
 
Junior lány 53 kg: 1. Nógrádi Nicol
 
Kadet lány 54 kg: 1. Boussebaa Aicha
 
A WKF világranglisták megtekinthetők itt.

Turák Péter