WKF Magyar bajnokság a hétvégén
2015. április 18. 14:00

WKF Magyar bajnokság a hétvégén

Hatvan klub 600 versenyzőjének részvételével rendezik a hétvégén az idei, 15. WKF Karate Magyar Bajnokságot. Az 2020-as olimpiai részvételre pályázó küzdősport kétnapos mogyoródi versenye az egyik fő eseménye az MKSZ által meghirdetett Karate Éve 2015 programsorozatnak.

Profight: Karate felszerelések széles választéka!

Szombaton a 8-9, a 10-11, a 12-13 évesek, valamint a kadetek versenyszámait bonyolítják le. Vasárnap kerül sor a juniorok, az U21-es korosztály és a felnőttek kategóriáira. 

A magyar bajnokságon tatamira lép a júniusi bakui Európa Játékokra kvótát szerzett TadissiMartial, akárcsak a februárban U21-es Európa-bajnoki címet nyert Hárspataki Gábor. Ami a fiatalabbakat illeti, az indulók között van a kadet világ- és Európa-bajnoki aranyéremmel egyaránt rendelkező BoussebaaAicha, csakúgy, mint az idei korosztályos Eb-n a kadetek mezőnyében harmadik helyen végzett Czagány Dóra. 

A verseny a magyar bajnoki címek eldöntésén túl kiemelten fontos a kadet, junior és U21-es korú karatésoknak, hiszen ez a harmadik állomása az Indonéziában ősszel megrendezendő korosztályos világbajnokságra kvalifikáló versenysorozatnak.
 Turák Péter