Felemás kezdés a nyitó napon
2014. október 23. 12:44

 Felemás kezdés a nyitó napon
A nyitó nap vegyes eredményeket hozott Spanyolországban, Bilbao-ban a WAKO Kick-box Európa Bajnokságán, amelyen 35 ország 485 versenyzője indult el.

A szakemberek meglátása szerint az utóbbi évek legkeményebb mezőnye jött ide annak ellenére, hogy most mind a három kick-box ringes szabályrendszer – full-contact, low-kick és K-1 – Európa-bajnokságát itt rendezik, és így egy versenyző csak egy szabályrendszerben indulhatott, tehát nem tehetett kirándulást más szabályrendszerbe. Ez a keménység meglátszott a magyar csapat első napi teljesítményén is, annak ellenére, hogy a sorsolás általánosságban jónak mondható,de itt valóban csak Európa legjobbjai lépnek szorítóba!

Bemutatkozik a Magyar csapat                                                                                          Bemutatkozik a Magyar csapat

  A jó előjelek ellenére rosszul kezdődött a magyar kick-boxosok első küzdelmi napja, mivel az éremesélyes Habash Antoine-nak, Spéth Norbertnek és Géczei Róbertnek sem sikerült a legjobb 8 közé jutni. Mindhárman szoros mérkőzésen maradtak alul és így megszakadt az elmúlt időszak siker sorozata. Habash Antoine a török Eren Alin Ajdin ellen lépett ringbe a K-1 60kg-ban. Az első két menetben vezetett majd a harmadik menetben pontelőnyét elveszítve kikapott .
      Ugyanígy járt Spéth Norbert K-163,5 –kg-ban a szintén török Mevlane Altuntas   és Géczei Róbert low-kick 63,5 kg-ban a lengyel Eliasz Jankowski Eliasz Jankowski Eliasz Jankowski ellen. Mindhárom mérkőzés  az utolsó menet felében fordult az ellenfél javára.
       Szerencsére jött a javítás full contact 71 kg- ban. A még csak 19 éves Elszaszer Dávid pontozással győzött német riválisa,a Vb bronzérmes Ufuk Seven ellen, ezzel meglepte még a rutinos szakembereket is. Dávid következő ellenfele a négy közé jutásért az ukrán Artem Makohonenko lesz és mint tudjuk, a keleti szomszédjaink nagy mesterei ennek a sportnak, ezért nagy csatára számítunk.Klubtársa, Laszák Zoltán Eb és Vb bronzérmes idén a megszokottnál egy súlycsoporttal feljebb, 75 kg-ban  indult .Az olasz Alessandro Manfredi az első menetben még egyenrangú ellenfele volt Zoltánnak, de a második és harmadik menetben Laszák technikai éskondicionális fölénye miatt meg kellett hajolnia, még annak is örülhetett az olasz, hogy nem kiütéses vereséget szenvedett! Laszák 3:0 arányban győzött. Következő ellenfele a dán bajnok Martin Thomsen lesz.

 A Magyar edzői és bírói kar.                                                                                            A Magyar edzői és bírói kar

A szerdai napon a következő magyar vonatkozású mérkőzéseken szurkolhatunk:

FULL-CONTACT  szabályrendszer
71 kg. Elszaszer Dávid – Artem Makohomenko (Ukrajna) a négy közé jutásért
75 kg. Laszák Zoltán – Martin Thomsen (Dánia) a négy közé jutásért

LOW-KICK szabályrendszer
75 kg. Balogh Dávid – Vladislav Hanikhaiem (Izrael) a nyolc közé jutásért
86 kg. Borbély Ádám – Rain Ruuder (Észtország) a nyolc közé jutásért

K-1 szabályrendszer:

81 kg. Szabó László – Henadzi Tacsenka (Fehéroroszország) a nyolc közé jutásért


Gregor László