Magyar sikerek a Év legnagyobb Kick-box Világkupáján
2015. március 13. 17:45

 Magyar sikerek a Év legnagyobb Kick-box Világkupáján
Több mint 4000 nevezés, 140 klub a világ minden tájáról és kimagasló magyar sikerek – így foglalható össze az év legfontosabb és a legnagyobb résztvevőszámmal megrendezett kick-box világkupája, az Irish Open. Magyarországot az őszi világbajnokság előtti legrangosabb nemzetközi megmérettetésen 3 klub képviselte kiváló eredményekkel. Az aranyérmek tekintetében a klubcsapatok versenyében a 140 induló csapatból a Csepel Halker-KirályTeam első lett, a Titán SE a mindössze 6 versenyzőjével az 5.

 Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!

Megrengette a hazai kick-box sportot a Szövetség elnökének, dr. Leyrer Richárdnak tragikus hirtelenséggel idén januárban bekövetkezett halála, a sportág azonban a frissen megválasztott Galambos Péter vezetésével a sokk után igyekszik felállni és újra ringbe szállni. – mondta Juhász Gábor, a Szövetség alelnöke, a Titán SE vezetőedzője, aki beszámolt arról is, hogy szokásos formáját hozva ismét megelőzött minden más klubcsapatot a nemzetközi éremnyilvántartás alapján a világ legeredményesebb kick-box klubjának számító CsepelHalker - KirályTeam Kickbox Akadémia. ATitán SE a mindössze 6 versenyzőjével ugyanennek a táblázatnak az 5. helyén zárt. Az összesített klubranglistán a dobogós helyeket tekintve a csepeli Halker - KirályTeam Kickbox Akadémia ugyancsak első helyen szerepel 12 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzéremmel, a Titán SE 4 arannyal, 1 ezüsttel és 1 bronzzal a 13. helyen áll, a Békéscsabai LTP SE pedig a szintén előkelő 18. helyet tudhatja magáénak 2 arany, és 2 ezüstéremmel a nevezett 140 klubból.

 Görbics Gábor                                                                                        Görbics Gábor

Eredmények a tatamiról:

 

A csapatversenyekben a Halker-KirályTeamjunior és a női csapata is győzedelmeskedni tudott.Morádi Zsolt (CsepelHalker - KirályTeam Kickbox Akadémia, edzője: Király István) pedig Grand Champion(abszolút legjobb)címet szerzettRaymond Daniels elleni óriási csatában. Zsolt az első menet végét 3 pontos előnnyel zárta, kétszer is 2 pontos fejrúgással győzve le ellenfelét. Az utolsó 10 másodpercben az amerikai már fel is adta 8:3-as vezetésnél. Aranyat szerzett még CsepelHalker - KirályTeam Kickbox Akadémia képviseletében pointfightingbanJároszkievicz Krisztián, Imre Tamás és Kondár Anna is, valamint a junior és cadet versenyzők, Rolonczi Jenő, Veres Roland, Korpád Tamás, Bozók Szabolcs,David Wolf és Joshua Wolf is.

A Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Team pointfighting csoportja a hétvégén 6 fővel képviseltette magát és 5 érmet szerzett. Bálint Zoltán és Viczián Roland (Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Team, Edzőjük: Debreczeni Dezső) cadetII.-ben szerzett 1. helyet. Opauszki Dávid (Békéscsabai Lakótelep SE Debreczeni Team, Edző: Debreczeni Dezső) ugyanebben a kategóriában ezüst, Bálint Zoltán (Békéscsabai Lakótelep SE Debreczeni Team, Edző: Debreczeni Dezső) pedig juniorban két bronzéremnek örülhetett.

Lightcontact szabályrendszerben -90 kg juniorban a 17 éves Gács Kristóf (Titán SE Budapest, Edzője: Juhász Gábor) több, mint 30 versenyző közül ért fel a dobogó legfelső fokára. A felnőttek között -84 kg-ban az ezüstig jutott. Bitó Arnold (Titán SE Budapest, Edzője: Juhász Gábor) súlycsoportjában 5 mérkőzést nyerve aranyérmes lett.

 Mórádi Zsolt                                                                                         Mórádi Zsolt

Eredmények a ringből:

 

A ringben a Juhász Gábor vezette budapesti Titán SE 6 fős delegációja 4 aranyat 1 ezüstöt és 1 bronzot hozott el. A LightContact eredményei mellett a FullContact ágban is remekeltek a Titán versenyzői a rekord nevezésszám ellenére.Brunner Boglárka (Titán SE Budapest, Edzője: Juhász Gábor) Európa-bajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott és magabiztosan nyert a hölgyeknél.

Görbics Gábor (Titán SE Budapest, Edzője: Juhász Gábor) a verseny előtt két héttel még influenzával küzdött, így egy súlycsoporttal feljebb, 67 kg-ban indult. Gábor az elődöntőbe jutásért egy német ellenféllel mérkőzött meg. Az elődöntőt az ír nemzeti tv közvetítette, és Gábor a verseny legjobb full mérkőzését produkálva nyert és jutott a döntőbe. A döntőben a súlycsoport tavalyi EB győztese, a dán NickolajKristensen várt rá, a rendkívül kiélezett küzdelemben Gábor diadalmaskodott.

Dr. Megyeri Csilla (Titán SE Budapest, Edzője: Juhász Gábor) női 56 kg-ban nem bírt a rutinos brit Ros Wilsonnal, aki végül elhozta kategóriája aranyérmét.

Dyékiss Nóra (Titán SE Budapest, Edzője: Juhász Gábor) remek küzdelemben verte a lengyel NataliaBirnasiakot, majd az esti televíziós gála keretén belül a regnáló finn Európa-bajnoktól szenvedett vereséget, így bronzéremmel zárt női 52 kg kategóriában.Jánosi Henriett