Négy magyar a döntőben Bilbaóban!
2014. október 27. 15:31

 Négy magyar a döntőben Bilbaóban!
A bilbaói WAKO Kick-box Európa-bajnokság utolsó napján eldőlt, hogy kik kerülnek a szombati fináléba. Mivel hat magyar versenyző is a döntőért szállt harcba, várható volt, hogy ez a nap sok kérdésre választ ad.  Az egyik kérdés: folytatódik e magyar ringes válogatott sikersorozata. Erre a szereplésre ugyanis a szakemberek sem mertek tippelni, annak ellenére, hogy  tehetséges és a végső győzelemre is esélyes gárda utazott Spanyolországba.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka


A pénteki napon négyen kerültek be a döntőbe, ami egy izgalmas és reményeink szerint eredményes szombatot jelent majd. Full-contactban Kónya Katalin, a tegnapi szenzációs győzelme után ma a többszörös világbajnok osztrák  Nicole Trimmel ellen küzdött, aki nem ismeretlen a magyar sportbarátoknak. Többször edzőtáborozott  Magyarországon, igazi világklasszisnak számít súlycsoportjában. Kiegyensúlyozott mérkőzésen, nagy színvonal  mellett a rutinosabb osztrákjutott a döntőbe, de Kata  küzdőképessége és a mentális ereje, akarata azt sejteti, hogy komoly jövő áll előtte a ring kötelei közt, amit ez az EB bronz is bizonyít.
          Brunner Boglárka a +70 kg-ban a marcona kinézetű   lengyel óriás kiválóság, Anna Kolodziejska  ellen harcolt és nyert magabiztosan. Bogi elképesztő jobb csapottjait a férfi mezőny is meglepődve  és tisztelettel nézte.  Nagy pontkülönbség lett a mérkőzés  vége. Brunner Boglárka  a K-1 Európa-bajnoki címe mellé a full-t is szeretné begyűjteni, de ehhez a horvát Bajicsnak is lesz egy-két szava. Szót értenek biztosan, hiszen Bogi Zágrábban tanul, de bizonyosan nem a horvát nyelven, hanem a csapottak és horgok nyelvén „értekeznek” majd.  Drukkolunk neki!

Brunner Boglárka (jobb oldalon)
          Görbics Gábor a full-contact mezőny  egyik legnagyobb alakja. Ma is lehengerlő volt. Az orosz bajnok, Ramazan Razakov nem találta Gabi ellenszerét, pedig mindent megtett a sikerért. Gabi nemcsak a tőle megszokott jobbkezes bombákkal szórta meg, hanem rengeteget és könnyedén rúgva lábbal is demoralizálta az orosz ellenfelét. Magabiztosan, jelentős különbséggel nyert, ami egy orosz versenyző ellen mindig nagy szó.. Holnap a rutinos norvég Milton Barrios Galarreta vár rá a végelszámolásnál.
   Laszák Zoltán az egész Európa-bajnokság alatt bombaformában küzdött. Gnyálin mester tökéletes állapotba hozta az EB-re. Zoli minden mai megmozdulása a ring aranykönyvébe való. Olyan technikai repertoárt mutatott be, ami elképesztő volt a közönség számára! Sorozások, forduló rúgások egyaránt jellemezték a magyar fiút. Szombaton az utolsó és minden bizonnyal legnehezebb akadály, a  rutinos orosz  vilàgbajnok, Juszup Magomedbekov tornyosul elé, de ezzel a formával őt is legyőzhet Laszák Zoltán.
   Low-kick 70 kg-ban Boros Kata sajnos nem bírt ellenfelével. A szerb Tijana Srdics legyőzte Katát és így maradt a bronzérem, a dobogó harmadik foka.
         K-1-ben Szabó László egy nagy ütőerejű, dulakodós makedónt kapott. Óriási küzdelem alakult ki Laci és Miki Ivanovski között. Laci pontosabb, okosabb volt, nem ijedt meg a macedón agresszív stílusától. Nagy nyomás alatt is jól kivitelezett technikákat mutatott be,és ezt a feladatot is megoldotta -tökéletesen! Holnap hatalmas döntő lesz a 81 kilósoknál, mert a szerb Miljan Vidovics sem érdemtelenül került a döntőbe.
Szombaton tehát négy magyarnak szurkolhatunk az Európa-bajnokság döntőiben. De szép is lenne, ha négyszer szólalna meg a magyar Himnusz!!!

A szombati döntők párosítása:

FULL-CONTACT szabályrendszer:

+70 kg. Brunner Boglárka – Ana Bajics (Horvátország)

75 kg. Laszák Zoltán – Juszup Magomedbekov (Oroszország)

63, 5 kg. Görbics Gábor – Milton Barrios Galarreta (Norvégia)

 

K-1 szabályrendszer:

81 kg. Szabó László – Miljan Vidovics (Szerbia)


Gregor László