Habash Lengyelországban is győzött
2014. július 01. 13:04

Habash Lengyelországban is győzött
Lengyelországi Wroclaw hatezres szurkolótábora nem gondolta volna hogy, a „Hala Stulecia„ impozáns csarnokában, az est főmérkőzésén a sokszoros világbajnokuk Tomas Makowski vereséget szenved.

Profight: Kick-box kesztyűk széles választéka!

FEN által szervezett MMA és K-1 gálán hat kiemelt MMA és négy K-1 mérkőzés kapott helyet. A lengyel sztárokkal ukrán, litván, svéd, belorusz és magyar harcosok csaptak össze. A rendezvényt a Fight Box lengyel sportcsatorna élőben közvetítette. Mire elérkezett az utolsó mérkőzés addig csak lengyel kezeket emeltek a magasba.

Tomas Makowski ellen, aki többszörös WKN, WKA, WFM világbajnok K-1 ben és Muaythai-ban, Habash Antoine állt ki, a Re-Gym versenyzője, IFMA bronz érmes, WAKO ezüsérmes amatőr kategóriában, WAKO PRO K-1 világbajnok.

Antoine Habash vs. Tomas Makowski

A bevonulás és a himnusz után jött az első menet, Tomas  a tőle megszokott vehemenciával kezdett. Combrúgások és gyors dinamikus kézkombinációkkal próbálta azonnal eldönteni a mérkőzés sorsát. Antoine a taktikának megfelelően ezt nem engedte. Egyenes ütéseihez, felütéseihezl, combrúgásaihoz még hozzátette ugró térdrúgásait. Így az első menet szünetében Tomas meglepődve ment a hazai sarokba. Antoine pedig nyugalommal hallgatta edzője Rehák György tanácsait. A második menetben fokozódott a tempó, és Antoine fölénye egyre nyilvánvalóbbá vált. Antoine az ütéssorozatok után még lendített és vágó combrúgást is bevitt ellenfelének. Tomas ezt nem tudta védeni és az elöl lévő térde a rúgás következtében befelé fordult, nem tudott többé lábra állni.

Antoine a második menetben K.O.-val győzött! 

A bíró kihirdette Habash Antoine győzelmét. A lengyelek szomorúak voltak, de gratuláltak és elismerték Antoine nagyszerű teljesítményét. Reméljük, hogy a kiváló bajnok Tomas Makowski mihamarabb felépül.


R. Gy.