Hétvégén újra MuayThai Mania, nagyon erős Fight Carddal!
2015. szeptember 10. 16:40

Hétvégén újra MuayThai Mania, nagyon erős Fight Carddal!

A Muaythai Mania történelmében először a rendezvény nem a Szentendre VSE edzőtermében, hanem a BSK Cross Fight termében lesz megrendezve. A Fight Cardokat elnézve a nézők remek harcokra számíthatnak majd, mind a női mind a férfi mérkőzéseken. Női részről Rácz Irén, Kovács Alexandra, Bélik Tímea és Nagy Fruzsina fognak megküzdeni egymással 63,5kgon, míg Berényi Roland, Bodnár Dániel, Gál Ádám, és Kovács Krisztián a 71kg-os kategóriában csapnak össze .A szervezők keresik a negyedik résztvevőt, ugyanis Éltető Daniella egy sérülés miatt ellenfél nélkül maradt.

A férfi szuperfightban  a friss Venum Fights világbajnok Görbics Gábor nem mással mint Phetsangkhat "Check Bin" Deoval fog megküzdeni. Az egykori Rajadamnern bajnok, Russian K-1 Grand Prix bajnok thai-boxer több mint kétszáz győzelmet tudhat már maga mögött.

Következzen Görbics Gáborral egy interjú legutolsó küzdelméről, a muay thairól, a felkészülésről.

Milyen volt a Debreceni esemény harcos szemmel nézve? Tudsz egy kicsit mesélni a harcról és az ellenfeledről?

Tudtam hogy egy olyan emberrel nézek szembe aki kemény ellenfél, magabiztos és kiválóm képességekkel rendelkezik. Bíztam magamban, de tudtam, hogy bármi történhet. Sok tapasztalatom van már jó harcosokkal vívott küzdelmekből, de a rutinom ellenére ez a küzdelem teljesen más volt. Sikerült fókuszálnom a harcra és jól kijönni belőle.

Tudtuk már egy ideje hogy gondolkodtál a muay thai kipróbálásán, de ebben az évben eléggé elfoglalt voltál. Hogyhogy úgy döntöttél, hogy a Venum esemény után egyből belevágsz?

Mindig is azon dolgoztam, hogy jobb legyek, a kick-boxot fejlesszem egy kicsit jobban, de a box maradt a nagy szerelmem mert ez az alap, ahonnan én jövök. Amikor fizikailag és szellemileg formában vagyok, bármire készen állok.

Elég jó ellenfelet kaptál a debut küzdelmedre. Direkt nehezíted a küzdelmet azzal, hogy ilyen ellenfelet választasz mint Phetsangkhat "check Bin" Deo?

Úgy gondolok a muay thaira mint a kick-box testvére, és nincs itt semmi veszítenivalóm. Le akarom magamat tesztelni, és nyilvánvalóan azért megyek oda, hogy győzzek. Megtiszteltetés számomra és egy remek harcot szeretnék adni a rajongóimnak!

Hogyan készülsz fel egy küzdelemre? Mennyiben más ez mint a Kick-boksz edzésed? Jársz muay thai edzőtermekbe vagy behozol embereket, hogy eddzenek veled?

Pár napot a konditermünkben a Titanban töltök, de igyekszem minél több olyan emberrel dolgozni akinek sok tapasztalata van már. A főedzőm Juhász Gábor is ellát a tanácsaival szóval úgy érzem remek küzdelmet fog mindenki látni.

Szeretném megköszönni Juhász Gábornak, Kádár Gábornak, Lelekács Csabának Svasznek Jenőnek Erdei Zsoltnak, Bedák Zsoltnak, Bacskai Benjinek, SZentkúti Norbertnek és mindenki másnak aki segített a fejlődésben, az edzésben és segített elérni ezt. Túl sokan vannak ahhoz, hogy mindenkit felsoroljak, ez csapatmunka eredménye. A csapatban benne van a feleségem és gyerekem is, akik mindenben támogatnak és azt is elviselik amikor nehezebb idők járnak, vagy fogyókúrázok.

Az interjú rész az Ellenfelem.hu oldala alapján készült.

 

R. D.