Interjú Görbics Gáborral
2014. november 07. 15:00

Interjú Görbics Gáborral

A Titán SE válogatott kick-box Európa-bajnoka különös egyéniség. Állandóenergia, izeg-mozog, vibrál. Egy győztesen, nagy csatákkal megvívott Európa-bajnokság után azt hinnéaz ember, hogy kipiheni a felkészülés, a küzdelmek és a hosszúút fáradalmait, de nem…!

Profight: Kick-box felszerelések széles választéka!
Szép és hosszúeredmény listával rendelkezik. A megszerzett Európa-bajnoki címet hova tudja tenni ebben a sorban, hogyan értékelné?


- Érdekes kérdés, még nem is gondolkodtam rajta. Hát…nehéz volt! Nagyon! Nehezen hoztam a súlyomat, a hosszúutazás, Bilbaoba, folyamatosan megtartani ezt a versenysúlyt, hátráltatott egy megfázásos betegség, vissza kellett fogni a folyadékot és az étkezést. S így kellett hozni a mérkőzéseket. Az elsőmérkőzésemen kifogtam rögtön egy harcias portugált, aki a  mérkőzés elsőpillanatától az utolsóig hajtott, nyomott. Az elsőmenet döntetlen lett, aztán végrehajtottam egy ritmusváltást, ami sikeres volt. Nagyon jómérkőzés lett, de meglepődtem, mert ebben a mezőnyben ilyen fizikálisan erős ellenféllel még nem találkoztam.

- Mondhatjuk, hogy ő volt a legkeményebb ellenfeled?

- Keménységre mindenféleképpen. Technikában, taktikában nem, de állóképességben, nyerni akarásban igen!

- Milyen reményekkel utaztál ki Bilbaoba?

- Tudtam, éreztem, hogy mindenképpen meg tudom nyerni ezt az Európa-bajnokságot, csak nem a legjobb időpontnak éreztem, nem voltam csúcsformában.

- Voltak bizonytalanságok benned?

-Igen, többek között ennek a betegségnek is „köszönhetően”. Le is kellett adnom öt kilót, az nem volt kérdéses, hogy sikerül-e, csak az, hogy utána milyen formában leszek.

- Annak idején, hogyan ismerkedtél meg a kick-box sportággal? Nem ezzel a sportággal kezdtél…

- Így igaz, ökölvívással kezdtem sportpályafutásomat, előtte kézilabdáztam és futballoztam. Ökölvívásban egy kedves sporttársam, Hornok Zsolt avatott be a kick-box rejtelmeibe, megismertetve a másféle mozgásanyagot.

- Milyen könnyen ment az átállás? Nem történt-e meg az, hogy elsült a lábad ökölvívómérkőzés közben?

- Edzés közben előfordult, de mérkőzésen még sosem. Ökölvívó  mérőzésen már ritkábban lépek a kötelek közé. Profi mérkőzéseket vállalok, így az  amatőrök között már nem küzdhetek. Lassan egy éve nem küzdöttem ökölvívómérkőzésen.

- A Titán SE tagja vagy, és Juhász Gábor az edződ. Milyen a viszonyotok?

- Szerintem nagyon jó! Őszinte, nagyon sokat tesz értem, és nagyon örülök, hogy Őaz edzőm. Nagyon jó, hogy Őáll mögöttem. Vannak még segítőim, de Gabinak ott kell lennie velem!

- Egy hosszabb időszak lezárult most? Hogyan tovább?

- Még nincs vége az évnek, készülök ugyanis egy presztizs mérkőzésre Birics Tamás ellen november közepén, K-1 szabályrendszerben. Nem full-contactban; én K-1-ben nem vagyok olyan jó, de bízom benne, hogy ebben a másik szabályrendszerben is győzni fogok. Meg teszek érte mindent, most is futóedzésre indulok.

- Tamás egy nagyon jó küzdő…

- Így van, volt régen egy mérkőzésünk, amelyen én győztem. Vita volt rajta, s most be szeretném bizonyítani, hogy én vagyok a jobb. Nagyon jósportember, harcos, és örülök is annak, hogy ez a mérkőzés létrejön. Ha a bunyójól megy, akkor nyerek!


Gregor László